REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija dėl šalčių kelioms dienoms 10 proc. buvo sumažinusi dujų tiekimą Vakarų Europai, bet dabar dujos tiekiamos jau įprastomis apimtimis, numatytomis sutartyje, pranešė koncerno „Gazprom“ valdybos vicepirmininkas Aleksandras Kruglovas.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Komisija penktadienį oficialiai patvirtino, jog Rusija sumažino dujų tiekimą speigo sukaustytai Europai. Anot ES energetikos komisaro Guentherio Oettingerio atstovės spaudai, mažiau dujų pastarosiomis dienomis gavo aštuonios šalys – Lenkija, Slovakija, Austrija, Vengrija, Bulgarija, Rumunija, Graikija, Italija. ES atstovė spaudai patikino, kad „kol kas anksti kalbėti apie nepaprastąją padėtį“.

REKLAMA

Pasak BBC korespondentų, staiga sumažinus Rusijos dujų tiekimą per Ukrainą baiminamasi, kad gali pasikartoti 2009 m. krizė, kai dėl išaugusios įtampos tarp Maskvos ir Kijevo net porai savaičių buvo nutrauktas tiekimas kai kurioms Europos valstybėms. Bulgarija, Serbija ir Bosnija yra beveik visiškai priklausomos nuo dujų tiekimo per Ukrainą.

Penktadienį „Gazprom eksport“ atstovas Sergejus Komliovas pranešė, kad Europa reikalauja daugiau dujų nei numatyta sutartyje.

A. Kruglovas paaiškino, kad šiuo metu „Gazprom“ neturi galimybių skirti Vakarų Europai papildomų dujų, nes kompanija pirmiausia turi užtikrinti dujų tiekimą Rusijai, kurią taip pat kausto šalčiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų