REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos sąjungininkė šiuo klausimu yra Kinija. Abi šalys pasisako prieš raginimus pakeisti režimą Sirijoje.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 20.o4) Rusija ir Kinija balsavo prieš rezoliuciją, smerkiančią įvykius Sirijoje.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pagrasino Jungtinėms Valstijoms „dar vienu skandalu“, jeigu balsavimui Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryboje bus pateiktas rezoliucijos dėl Sirijos projektas. Tai ministras šeštadienį pareiškė per televiziją „Rosija-1“.

REKLAMA

Rusijos užsienio reikalų ministerija įsitikinusi, kad pagal dabartinį rezoliucijos variantą neatmetama išorinės intervencijos į Sirijos situaciją galimybė. Anot S. Lavrovo, vasario 3 d. Rusijos pasiūlymai dėl rezoliucijos teksto pakeitimo buvo išsiųsti „ir JAV valstybės sekretorei Hillary Clinton, ir mūsų atstovui Jungtinių Tautų organizacijoje“. Ministras išsakė viltį, kad Jungtinių Tautų „šališkas požiūris nenugalės sveikos nuovokos“, ir pavadino Rusijos pataisas protingomis ir objektyviomis.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša JT spaudos tarnyba, Saugumo Tarybos posėdis, per kurį, manoma, bus balsuojama dėl rezoliucijos, įvyks vasario 4 d. vakare.

Pastarosiomis dienomis Maskva ne kartą yra išsakiusi savo „susirūpinimą“ dėl dokumento siūlomo teksto. Vasario 2 d. Maskvai buvo pasiūlytas sušvelnintas rezoliucijos variantas, tačiau kitą dieną Rusijos užsienio reikalų ministerija atmetė atnaujintą projektą, pagal kurį iš Basharo al Assado režimo buvo reikalaujama paleisti politinius kalinius, išduoti leidimus protestų akacijoms ir uždrausti neteisėtas mirties bausmes bei protestuotojų kankinimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių į rezoliuciją buvo įtrauktas reikalavimas nušalinti B. Asadą ir nutraukti ginklų tiekimą Sirijai. Pastebėtina, kad nė viename iš rezoliucijos variantų nebuvo numatyta išorinė šalies blokada.

Rusijos sąjungininkė šiuo klausimu yra Kinija. Abi šalys pasisako prieš raginimus pakeisti režimą Sirijoje.

Eltos vertėja Rita Vidugirienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų