REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 4-ąją Dusetose vyks tradicinės, jau 106-osios, žirgų lenktynėsSartai 2012“. Šiemet Dusetose varžysis 90 greičiausių ristūnų.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad lenktynėms - jau daugiau nei 200 metų, o organizuotai jos vyksta jau per šimtmetį.

REKLAMA

Šiltėjant žiemoms žirgų lenktynės ir gausūs renginio žiūrovai saugumo sumetimais paliko penkto pagal dydį Lietuvos ežero ledą ir persikėlė į jo pakrantėje išaugusį elipsės formos hipodromą.

Pasak žemės ūkio ministro Kazio Starkevičiaus, nuo 1933 m. lenktynes pradėjo remti Žemės ūkio ministerija, nuo 1955 m. žirgų lenktynės tapo respublikinės, o nuo 1968 m. kartu pradėtos rengti ir žiemos mugės.

Ministras tikisi, kad tai jau pakankamas laiko tarpsnis paskelbti žirgų lenktynes nacionaline švente.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą Dusetose kartu su žirgų lenktynėmis turėjusių vykti šunų kinkinių Didžiojo prizo lenktynių, kuriose turėjo varžytis Lietuvos šunų kinkinių sporto federacijai priklausiančių trijų klubų augintiniai, vis dėlto nebus. Varžybų rengėjai dėl to kaltina žiniasklaidos paskelbtą dezinformaciją apie Sartų šventės atšaukimą.

Pasak „TopDogz“ klubo vadovo Laimono Daujoto, šunų augintojai, išgirdę žinią, kad šventė neįvyks, pakeitė savo savaitgalio planus. „Kai paaiškėjo, kad “Ūkininko patarėjas„ paskleidė melą, ką nors pakeisti jau buvo per vėlu. Šunų kinkinių lenktynių paklausa, ypač savaitgaliais, šiuo metu itin didelė. Todėl netenka stebėtis, kad kai kurie žmonės priėmė klientų užsakymus savaitgalio pramogoms, kiti tiesiog nutarė ilsėtis“, - sako L. Daujotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Varžybų organizacinio komiteto nariai, ypač veterinarijos specialistai, palaikė Sartų žirgyno direktoriaus Edgaro Jenino iniciatyvą arklidėse papildomai įrengti šildomo vandens talpyklas. Žirgų augintojai ir vadeliotojai pasirūpins specialiais apklotais žirgams. Po veterinarijos specialistų ir lenktynių teisėjų atliktos arklidžių apžiūros konstatuota, jog žirgams sudarytos geros sąlygos.

Šiemet bus sukrauta ir liepsnos daugiau laužų, šildysiančių sužvarbėlius, daugiau prekybininkų siūlys karštos arbatos, kavos ir kitų karštų gėrimų.

REKLAMA

Pasak Zarasų savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Algimanto Cibulsko, didesni šalčiai Sartų žiūrovams ne naujiena.

„Parengta labai plati šventės programa. Žiūrovai tikrai turės galimybę sušilti šokdami pagal daugybės kaimo kapelų muziką ar besismagindami organizatorių paruoštose pramogose. Lietuvoje tikra žiema, bet jei žiūrovai pasirūpins šilta apranga, avalyne, o svarbiausia - gera nuotaika, šalta tikrai nebus“,- sakė A. Cibulskas.

Varžybų programa bus panaši į pernykštę, todėl ledo takeliuose aršiausia kova virs dėl dešimties pagrindinių prizų, iš kurių šiemet 4 (pernai - 3) bus tarptautiniai, o 6 - nacionaliniai.

REKLAMA

Pirmą kartą žiūrovai šiemet galės pamatyti ir lenktyniaujančius sunkiuosius žemaitukus, dėl unikalių žygių itin išpopuliarėjusius pastaraisiais metais.

Kaip ir kasmet, jau nuo 8 valandos ryto bus atvertos visos automobilių stovėjimo aikštelės, o oficiali šventės pradžia - 10 valandą. Organizatoriai ragina visus atvykti kuo anksčiau, kad iki soties būtų galima pasidžiaugti puikia žiemos didžiausios sporto šventės atmosfera, mugės šurmuliu, kapelų ir ansamblių pasirodymais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų