REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl padidėjusio dujų poreikio savo šalyje Rusijos energetikos bendrovė „Gazprom“ apribojo dujų tiekimą į Europos Sąjungą (ES). Tai pajuto Vokietija, Lenkija, Austrija, Italija, Vengrija, Bulgarija, Rumunija, Graikija ir Slovakija, Briuselyje pranešė Europos Komisija.

REKLAMA
REKLAMA

Rusija informavo, kad dėl spustelėjusio šaltuko jai pačiai reikia daugiau dujų, o tokiu atveju sutartys tarp „Gazprom“ ir Europos šalių numato „tam tikrą lankstumą“, sakė ES energetikos komisaro Guentherio Oettingerio atstovė.

REKLAMA

Komisijos duomenimis, labiausiai tiekimo sutrikimus pajuto Italija ir Austrija, kurios gauna atitinkamai 24 ir 30 proc. mažiau dujų. Tačiau visos šalys patikino, kad kol kas dujų stygiaus nėra.

„Gazprom“ tuo tarpu gina savo veiksmus. „Mes sutartyse numatėme, kokį kiekį dujų per mėnesį ir dieną turime tiekti, - sakė bendrovės eksporto vadovas Sergejus Komlevas. - Mes vykdome šiuos įsipareigojimus. Tačiau klientai pageidauja didesnio kiekio, nei esame įsipareigoję“. Jis pabrėžė, kad yra skirtumas tarp to, ko klientai nori, ir kas numatyta sutartyse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų