REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stipriai atšalus orams, šiomis dienomis papildomai skirta lėšų Vilniaus labdaros valgykloms – per 6 tūkst. Lt dar 70–ies žmonių maitinimui.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybė vasario mėnesį buvo skyrusi lėšų 180 socialiai remtinų asmenų maitinimui valgyklose, kad daugiau elgetaujančių ir benamių asmenų gautų nemokamą maitinimą. Iš viso nemokamą maitinimą nuo šio mėnesio gauna 250 asmenų.

REKLAMA

Nakvynės namų, esančių A. Kojelavičiaus g. 50, bendroje salėje gyvenančių žmonių maitinimui buvo skirta lėšų 80 asmenų. Šiuo metu, kai į Nakvynės namus nuolat vežami sušalę benamiai, papildomai skirta pinigų dar 20 asmenų.

Liepkalnio gatvėje esanti labdaros valgykla, maitinanti 4 pamainomis socialiai remtinus žmones, pritrūko malkų, sugedo ir fondo „Ekklesia“ vienintelė turėta transporto priemonė – mikroautobusas, kuriuo jie atsiveždavo maisto produktus. Penktadienį Savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamentas šiai organizacijai pristatė apie 6 kub. metrus malkų.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybė ragina šiomis dienomis miestiečius ir įmones paremti visuomenines organizacijas, teikiančias nemokamą nakvynę ir maitinimą.

Vilniaus miesto savivaldybė kreipėsi į Greitosios medicinos pagalbos stoties administraciją prašydama užtikrinti, kad greitosios pagalbos brigadai atvykus į kvietimą dėl sušalusio asmens, jei yra nušalimo požymių, vežti jį į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę, jei nėra – vežti tiesiai į Savivaldybės nakvynės namus A. Kojelavičiaus g. 50, kur priims atvykusį bet kuriuo paros metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei medicinos pagalbos brigadai nėra galimybės nuvežti asmenį į nakvynės namus, galima kviesti Socialinės tarnybos ekipažą arba policiją.

Taip pat kreipėsi į Vilniaus universitetinę ligoninę, kad būtų užtikrinta – jei medikams apžiūrėjus atvežtą sušalusį benamį ir suteikus jam būtiną pagalbą, jo guldyti į ligoninę nereikia, nukentėjęs asmuo būtų nuvežtas į Nakvynės namus. Ligoninė dėl asmens nuvežimo į nakvynės namus gali kviesti Socialinės tarnybos ekipažą arba policiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų