REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ryanair“ aviakompanija ir vėl su naujienomis – šį kartą pabrangintas euras, o tai reiškia – kilstelėtas mokestis už registraciją internetu bei registruojamą bagažą, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Visi puikiai žinome, jog perkant “Ryanair" aviakompanijos bilietus, pačioje pirkimo pabaigoje prisideda papildomas 21 lito mokestis prie kiekvieno bilieto, t.y. jei perkame bilietus pirmyn ir atgal, viso teks primokėti 42 litus. Ši taisyklė galioja perkant bet kokius Ryanair bilietus. Nuo šiol šis „malonus“ mokestis kiek pasikeitė – išaugo iki 22,8 litų vienam bilietui į vieną pusę. Tad, jei perkate bilietą pirmyn ir atgal, viso teks primokėti 45,6 litus.

REKLAMA

Pasinaudodamas proga primenu, jog perkant skrydį su persėdimu, pvz., 4 bilietus, mokesčių našta atitinkamai išauga iki 91,2 lito ir t.t., o nuo 2012-ųjų pradžios pamažu dingsta galimybė atsiskaityti “Prepaid" kortelėmis ir nemokėti jokių mokesčių.

Pavyzdžiui, Wizzair aviakompanijoje priemoka už bilietą siekia 28 litus už vieną bilietą, už du atitinkamai 56 litai ir t.t., o mokant pavedimu – vos 14 litų.

Priežastis – „Ryanair“ pabrangino eurą! Nuo šiol konvertuojant valiutą lito ir euro santykis yra 3,8 litai už 1 eurą, prieš šias revoliucijas, kursas buvo toks, koks yra visuotinai nustatytas – 3,45 litų už 1 eurą. Kaip jums tokie pasikeitimai? Beje, gudručius iškart perspėjam, net mokant eurais vis tiek nesutaupysite, nes sistema vis tiek konvertuos vietinę valiutą, nors Jūsų kreditinės kortelės valiuta bus eurai. Tad brangesnio euro neišvengsite.

REKLAMA
REKLAMA

Lyg to dar būtų maža, dėl šios bėdos pakilo 15 kilogramų registruojamo bagažo kaina – nuo 52,50 litų iki 57 litų. Taip pat kilstelėtas “Online Check-in" mokestis nuo 21 lito iki 22,8 litų.

Po truputį, po truputį, tačiau pigūs bilietai šiek tiek brangsta. Tikėsimės, jog dar spėsime pakeliauti ir pamatyti pasaulio, kol pigios avialinijos nespėjo prigalvoti tiek mokesčių, jog nuo pradinės kainos dėl mokesčių bilietai brangs dvigubai, nors jau dabar kartais pasitaiko tokių atvejų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų