REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narys Algirdas Sysas ragina socialinės apsaugos ir darbo ministrą Donatą Jankauską peržiūrėti sausio 12 d. pasirašytą įsakymą dėl atlyginimų didinimo socialiniams darbuotojams.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Syso, šio įsakymo laukė tūkstančiai socialinių darbuotojų, mat juo visiems turėjo padidėti atlyginimai. Seime ne kartą kalbėta, jog socialinių darbuotojų atlyginimai turėtų būti padidinti iki 10 proc., tačiau, anot parlamentaro, algos padidėjo tik nekvalifikuotiems darbuotojams.

REKLAMA

„2009 m. sausio 20 d. buvo pakeisti stacionarių, nestacionarių socialinių paslaugų įstaigų vadovų, pavaduotojų, socialinių darbuotojų bei jų padėjėjų tarnybinių atlyginimų koeficientai, jie sumažėjo. Dabar Seime siekėme, kad atlyginimai padidėtų visiems socialiniams darbuotojams, gaunantiems mažiausius atlyginimus. Tačiau po ministro įsakymo realiai atlyginimai padidėjo tik nekvalifikuotiems darbuotojams ir tik labai mažai daliai socialinių darbuotojų. Norėta, kaip geriau, o išėjo net ne kaip visada, bet, manau, žymiai blogiau. Susidaro įspūdis, jog ministras ir jo komanda sėdi giliame bunkeryje ir neturi jokių komunikacijos priemonių, kad gautų duomenis, kiek žmonių dirba, kokį darbą ir kokiais koeficientais jiems skaičiuojamas darbo užmokestis. Po ilgai laukto įsakymo neigiamų emocijų yra žymiai daugiau negu teigiamų, todėl darbuotojai susipriešinę“, – sako parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA

Anot A. Syso, šitas įsakymas išdarkė darbo apmokėjimo sistemą. Jo teigimu, tai kertasi ir su Vyriausybės nutarimu, reguliuojančiu darbo užmokestį. „Slaugytojos, jų padėjėjai, nors jiems keliami papildomi reikalavimai, kai kuriais atvejais gauna mažesnius atlyginimus negu nekvalifikuoti darbuotojai. Socialinių įstaigų vadovai taip pat mano, jog toks įsakymas neapgalvotas, tačiau iš ministerijos kol kas nematyti jokios reakcijos“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė A. Sysas.

Parlamentaras tikisi, kad socialinės apsaugos ir darbo ministras D. Jankauskas pakeis įsakymą. Anot A. Syso, pirmiausia turėtų būti didinamas darbo užmokesčio fondas, be to, reikėtų labiau pasitikėti socialinių įstaigų vadovais – jie galėtų paskirstyti lėšas darbuotojams pagal jų atliekamą darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų