REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos automobilių gamintoja „Youngman“ pateikė pasiūlymą įsigyti bankrutavusią Švedijos automobilių gamintoją „Saab“, remdamasi vietos radijo stoties „ Sveriges Radio“ informacija praneša AFP.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo pateiktas pirmas pasiūlymas įsigyti „Saab“, - pranešė radijo stotis ir pridūrė, kad keletas nenustatytų šaltinių atskleidė, jog pasiūlymą pateikė „Youngman“.

REKLAMA

„Sveriges Radio“ nepateikė jokių kitų detalių, tik teigė, kad kinai už bankrutavusį  „Saab“ ketina mokėti „milijardus kronų“.

„Saab“ šios informacijos kol kas nekomentuoja.

„Youngman“ siekė įsigyti „Saab“ prieš kompanijos bankrotą, tačiau jų norams kelią užkirto ankstesnė „Saab“ savininkė GM, kuri atsisakė perleisti būtinas technologijų licencijas.

Pranešama, kad Kinijos kompanijos delegacija šią savaitę lankėsi Švedijoje ir bandė susitarti dėl sandorio.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau skelbta, praėjusių metų gruodžio 19 dieną sunkumų slegiama Švedijos automobilių gamintoja „Saab“ kreipėsi į teismą dėl bankroto.

„Saab“ bankroto administratorius Hansas Berkvistas (Hans Berqgvist) sekmadienį pranešė, kad „Saab“ domisi penki pirkėjai, tačiau jų neįvardino.

Pranešama, kad, be „Youngman“, sandoriu domisi ir Indijos visureigių gamintoja „Mahindra & Mahindra“, o Turkijos privati akcinė bendrovė „Brightwell Holdings“ teigė, kad pasiūlymą pateiks, „kai tik jie (administratoriai) bus pasirengę priimti pasiūlymus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų