REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Filipinų kariškiai ketvirtadienį paskelbė likvidavę tris islamistų judėjimo lyderius, praneša AFP. Tarp nukautųjų - Zulkiflis bin Abdulas Hiras (Zulkifli bin Abdul Hir), už kurį JAV vyriausybė paskyrė 5 milijonų dolerių premiją.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso per Filipinų armijos operaciją, kurią surengti padėjo kariniai specialistai amerikiečiai, žuvo 15 teroristų, priklausiusių su „Al Qaeda“ susijusioms organizacijoms „Abou Sayyaf“ ir „Jemaah Islamiyah“. Ketvirtadienį auštant karinė aviacija smogė jų bazei vienoje iš salų Filipinų pietuose.

REKLAMA

Žvalgybos duomenimis, iš viso bazėje buvo apie 30 smogikų. Armijos vadovybė pavadino operacijos rezultatus „didele pergale“, kadangi aukšto rango ekstremistų žūtis gerokai susilpnins teroristinių organizacijų pozicijas.

Zulkiflis bin Abdulas Hiras laikomas daugelio teroro aktų Filipinų teritorijoje organizatoriumi. Nuo 2007 metų jis buvo vienas iš labiausiai ieškomų teroristų - už jo galvą paskirta premija buvo penkta pagal dydį pasaulyje.

Per antskrydį taip pat žuvo dar du įtakingi islamistai - filipiniečiai Abu Pula (Abu Pula) ir Umbra Džumdailas (Umbra Jumdail). Jie abu buvo susiję su judėjimu „Abou Sayyaf“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų