REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas yra meilė? Į šį klausimą žmonija bando atsakyti tūkstančius metų, tačiau vieną atsakymą sunku rasti. Yra daugybė meilės rūšių ir daugelis mūsų greičiausiai esame patyrę ne vieną jų. Taigi pateikiame net 13 meilės rūšių. Kurias iš jų jau patyrėte jūs?

REKLAMA
REKLAMA

1. Ideali meilė. Tai tokia meilė, kai susižavima kokiu nors objektu. Tokia meilė paprastai paremta svajonėmis ir fantazijomis. Įsimylėjęs dažniausiai idealizuoja tą, kurį įsimylėjo. Kai įsimylėjęs geriau pažįsta savo meilės objektą, dažniausiai susižavėjimas juo praeina ar bent jau sumažėja.

REKLAMA

2. Romantiška meilė. Tokia meile dažniausiai ilgai mylimas asmuo, kuriam jaučiama aistra, trauka, rūpestis ir pagarba.

3. Erosas. Tai aistringa meilė, kuri apsiriboja lytiniu potraukiu kitam asmeniui.

4. Draugiška meilė. Tai šilti, draugiški jausmai žmogui, su kuriuo jums gera kartu leisti laiką.

5. Besąlygiška meilė. Tai labai stipri meilė, kai jaučiamas poreikis rūpintis kitu žmogumi nepriklausomai nuo to, koks jis yra ir kaip elgiasi.

REKLAMA
REKLAMA

6. Sąlyginė meilė. Tai meilė, kuri egzistuoja tik tam tikromis sąlygomis. Tokia meilė priklauso nuo tam tikrų aplinkybių, kurioms neįvykus meilė dingsta. Pavyzdžiui, jei moteris myli vyrą tik dėl jo pinigų, tuomet jam netekus turto, meilė dingsta.

7. Vaikiška meilė. Tokia meilė dažniausiai sutrikdo, kai nežinai, kas ir kodėl su tavimi vyksta. Įsimylėjęs visišką valdžią atiduoda tam, kurį myli, ir viską daro taip, kaip jis nori. Tokia paprastai būna ir pirmoji meilė.

8. Motiniška meilė. Tai meilė, kai jaučiamas poreikis kitą priimti tokį, koks jis yra, saugoti jį ir skatinti tobulėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9. Tėviška meilė. Ši meilė susijusi su mokymu ir su nurodymais, kaip kitas turi elgtis. Tėviška meilė vaikui paprastai turi paruošti atžalą išgyventi pilname netikėtumų pasaulyje ir gebėti susidoroti su bet kokiais iškilusiais rūpesčiais. Tėvišką meilę gali jausti ne tik tėvas vaikui.

10. Lojali meilė. Tai meilė, kai kam nors esi lojalus. Tai meilė savo šaliai, tautai, istorijai ir panašiai. Patriotizmas – tai tokios meilės išraiška. Tokia meile galima mylėti ir, pavyzdžiui, savo darbą, kai esi lojalus savo darbovietei.

REKLAMA

11. Ego meilė. Tai meilė sau visomis geriausiomis prasmėmis. Žmogus, kuris save myli, žino savo vertę ir neleidžia savęs žeminti. Žmogus, kuris save myli, gerbia save ir kitus bei siekia laimės.

12. Broliška meilė. Tai meilė bet kuriam kitam žmogui. Juk mes visi esame didesnės šeimos (bendruomenės) nariai. Labai plačiai žiūrint, esame žmonijos šeimos nariai.

13. Priešiška meilė. Tai meilė, kai elgiamasi prieš žmogaus valią tam, kad jis taptų laimingesnis. Pavyzdžiui, kai tėvai per prievartą išsiunčia sūnų gydyti nuo narkotikų, net jei jis tam labai prieštarauja. Tačiau jie mano, kad šiuo atveju prievarta padės kada nors sūnui susitvarkyti gyvenimą ir tapti laimingesniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų