REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelio karinės žvalgybos vadovas pareiškė, kad Iranui toliau sodrinant jo dabar turimą uraną gali būti sukurtos keturios atominės bombos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, Irano galimybė pasigaminti branduolinį ginklą priklauso tik nuo šalies aukščiausiojo lyderio ajatola Ayatollah Ali Khamenei noro.

REKLAMA

Izraelio karinės žvalgybos vadovas generolas majoras Avivas Kochavis ketvirtadienį kalbėjo konferencijoje Izraelio saugumo klausimais, praneša Izraelio dienraštis „Haaretz“.

Izraelio karinės žvalgybos vadovas paskelbė gana ramią prognozę, kiek laiko prireiktų Iranui pagaminti atominę bombą. Jis sakė, kad projektas daugiau priklauso nuo aukščiausiojo Irano lyderio noro nei nuo technologinės pažangos.

„Jei ajatola A. Khamenei įsakys sukurti pirmą branduolinį sprogstamąjį įtaisą, skaičiuojame, kad tai būtų padaryta per metus“, – sakė generolas. Pasak jo, „jei lyderis lieps šį įtaisą pritaikyti branduoliniam kariniam užtaisui, tam prireiks dar metų ar dvejų“.

REKLAMA
REKLAMA

Izraelio karinės žvalgybos vadovas taip pat pakartojo šalies gynybos kariškių skaičiavimus, kad Iranas turi daugiau nei keturias tonas nedaug sodrinto urano ir beveik 100 kilogramų 20 proc. prisodrinto urano.

„Jei tas uranas bus daugiau prisodrintas, iki 90 proc., jo pakaktų keturioms atominėms bomboms“, – sakė pareigūnas.

Karinės žvalgybos vadas pridūrė, kad Iranui taikomos sankcijos „daro žalą“.

„Nedarbas siekia 16 proc., metinė infliacija – 24 proc., ir ekonomika beveik neauga“, – teigė jis ir pridūrė, kad „dabar dėl spaudimo Iranas neketina keisti strategijos“.

Vis dėlto A. Kochavis pridūrė, jog „gali būti, kad didėjant spaudimui režimas, kuris pirmiausia susirūpinęs dėl savo likimo, gali pakeisti savo požiūrį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų