REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viktorijos ir Alberto muziejuje Londone pristatoma unikali paroda, skirta deimantiniam Karalienės jubiliejui paminėti - čia nuo vasario 8 iki balandzio 22 dienos bus eksponuojamos mėgiamiausio Karalienės fotografo Cecilio Beatono daryti monarchės portretai.

REKLAMA
REKLAMA

Cecilis Beatonas buvo Karalienės patikėtiniu fotografu daugiau kaip 40 metų. Pagaliau vienoje ekspozicijoje bus galima išvysti aibę šio fotografo darytų Karališkosios Jungtinės Karalystės šeimos narių nuotraukų.

REKLAMA

C.Beatonas savo Karališkojo fotografo karjerą pradėjo 1939 metais ir iki savo gyvenimo pabaigos (1980 m.) jis užfiksavo pačias intymiausias viešai rodytas Karalienės Elžbietos II nuotraukas. Būtent šis fotografas įamžino princo Čarlzo gimimą ir užfiksavo Karalienės karūnavimo ceremoniją 1953 metais.

Tarp eksponuojamų nuotraukų - jaunosios Elžbietos, tuomet dar princesės, atvaizdai drauge su jos seserimi ir motina, akimirkos, kai ji namuose ilsisi su savo vyru ir naujaja šeima. Kaip priešprieša namų jaukumui - karūnavimo iškilmių nuotraukos, kur iš švelnios princesės Elžbieta tampa griežta Karaliene.

REKLAMA
REKLAMA

Parodoje taip pat eksponuojami fotografo C.Beatono dienoraščiai ir eskizų knygos, retai ir mažai kam prieinami asmeniniai Karalienės rūmų fotografo daiktai.

KADA: nuo vasario 8 iki balandzio 22 dienos

KUR: Victoria & Albert Museum, Cromwell Road, London SW7 2RL

DAUGIAU INFO: http://www.vam.ac.uk/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų