REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė nusprendė Klaipėdos uosto teritorijoje esantį deviacinį įrenginį paimti visuomenėms reikmėms ir jį kuo greičiau pašalinti, nes jis kliudo navigacijai uoste, gali trukdyti ir suskystintų dujų terminalo (SDG) statybai, sako susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

„Vyriausybė skubos tvarka apsisprendė paimti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto ekvatorijoje esantį deviacinį hidrografinį įrenginį visuomenės reikmėms. Pagrindinis šito paėmimo tikslas yra tai, kad sparčiai vyksta uosto kanalo gilinimo darbai ir šis įrenginys, kuris jau daug metų stovi uosto ekvatorijoje ir šiuo metu priklauso privačiam subjektui, pradeda trukdyti uoste vykstančiai navigacijai, gali trukdyti ir tolesnei pietinio uosto dalies plėtrai, įskaitant ir SDG statybą“, - ketvirtadienį žurnalistams po Vyriausybės pasitarimo sakė E. Masiulis.

REKLAMA

„Užtikriname, kad šitas įrenginys, dabar jau paimtas visuomenės reikmėms, bus maksimaliai greit pašalintas, kad netrukdytų strategiškai svarbių projektų vystymui“, - pabrėžė ministras.

E. Masiulis priminė, kad šiuo metu teismuose yra sprendžiama, ar pats faktas, kad privatus subjektas už itin mažą sumą iš bankrutuojančios bendrovės įsigijo uosto viduryje esantį įrenginį, nepažeidžia įstatymų, bet, anot jo, nėra laiko laukti teismų procesų pabaigos, nes tuomet kiltų rizika, kad SDG statyba nebus įgyvendinta.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak E. Masiulio, dabar Vyriausybė įrenginio savininkui už jį sumokės tam tikrą jo vertę atitinkančią sumą, kurią per 30 dienų nuo sprendimo priėmimo nustatys nepriklausomas turto vertintojas. Jeigu teisme būtų nustatyta, kad įrenginį savininkas įsigijo neteisėtai, tuomet ši suma teismo keliu bus iš savininko išieškota.

E. Masiulis pabrėžė, kad įrenginys kelia pavojų tiek didelių laivų, tiek ir mažų laivelių navigacijai, nes nėra niekaip pažymėtas, ant jo nėra jokių signalizuojančių šviesų. Su savininku, pasak ministro, nebuvo bandyta susitarti gražiuoju.

„Nematau prasmės derėtis su žmonėmis, kurie nesuvokia strategiškai svarbių valstybės interesų. Šiuo atveju tikrai didelis klausimas, kaip viduryje valstybinio uosto atsirado šitas privatus įrenginys, kuris jokios naudos uosto laivybai neduoda. Yra įstatymais nustatyta tvarka, kaip tokiais atvejais reikia elgtis. Mes tiesiog pasiūlėme paimti šitą objektą visuomenės reikmėm. Čia ne vieta derėtis“, - teigė ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų