REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien įvyko Seimo laikinosios tyrimo komisijos posėdis dėl komercinių bankų priežiūros efektyvumo ir situacijos likviduojamoje akcinėje bendrovėje banke „Snoras“ išsiaiškinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos pirmininkas Valentinas Mazuronis džiaugėsi, kad posėdis buvo labai konstruktyvus ir jo metu buvo apsitarta dėl komisijos darbo tvarkos ir iškeltas siūlymas suskirstyti keturiolika Seimo suformuluotų klausimų į tris blokus: bankų kontrolė, banko „Snoras“ bankrotas, susijęs turtu, atlyginimais ir tuo, ar tai buvo teisingiausias sprendimas, ir galimas piktnaudžiavimas, t.y. ar seimo nariai ir jų giminaičiai neturėjo naudos iš gautos informacijos. Dėl šio skirstymo komisija dar turės apsitarti ir priims sprendimą kitą savaitę.

REKLAMA

Snoro laikinoji komisija pradėjo savo darbą (nuotr. Elta)Snoro laikinoji komisija pradėjo savo darbą (nuotr. Elta)

Snoro laikinoji komisija pradėjo savo darbą (nuotr. Elta)Snoro laikinoji komisija pradėjo savo darbą (nuotr. Elta)

Seimo laikinoji tyrimo komisija nutarė kreiptis į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą, Antikorupcijos komisiją, Biudžeto ir finansų bei Audito komitetus ir paprašyti pateikti visą turimą su „Snoru“ susijusią informaciją.

V. Mazuronis pasiūlė komisijoje paskirti du pavaduotojus, vieną iš Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų gretų, pavyzdžiui, Stasį Šedbarą, o kitą iš opozicijos, pavyzdžiui, socialdemokratų atstovų.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar komisija tirs Seimo pirmininkės sūnaus atvejį, komisijos pirmininkas patikino, kad tokio tiesioginio klausimo nebus. „Tiesiogiai ar personaliai susieto klausimo nėra, tačiau yra klausimas dėl piktnaudžiavimo atvejų, kai Seimo nariai ar jų artimieji galėjo pasinaudoti turima informacija ir išsiimti iš „Snoro“ indėlius. Mes tirsime, vyko kažkas ar nevyko, svarbu atsakyti į bendrinį klausimą, o ne į konkretų. O I. Degutienės atveju juk pradėtas ikiteisminis tyrimas.“

Snoro laikinoji komisija pradėjo savo darbą (nuotr. Elta)Snoro laikinoji komisija pradėjo savo darbą (nuotr. Elta)

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras kvietė kolegas nesikišti į vykdomus su SNORU susijusius ikiteisminius tyrimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pasiūlymas labai logiškas, kad komisija žinotų, kokie ikiteisminiai tyrimai yra vykdomi. Pagal įstatymus, tai nereiškia, kad komisija negali kreiptis, prašyti klausimais, kurie susiję su ikiteisminiais tyrimais, tik tiek, kad tos institucijos tokios informacijos, kuri galėtų pakenkti tiems dalykams, neturėtų teikti“, - sakė V. Mazuronis.

Paklaustas, ar per posėdį kilo kokių nors nesutarimų,V. Mazuronis nusijuokė ir atsakė: „Sklandžiai tarp politikų niekada nebūna. Buvo skirtingų nuomonių, bet siekiai, kurių turėjome per pirmą posėdį, buvo įgyvendinti“.

REKLAMA

Komisiją sudaro 12 narių, šiandien posėdyje dalyvavo tik 9. Kitas posėdis numatytas vasario 9 dieną 12 h. Tyrimui atlikta skirta 17 savaičių. Komisija turės iki šių metų birželio 1 d. pateikti Seimui savo išvadas ir pasiūlymus.

V. Mazuronis ramina premjerą dėl „Snoro“ komisijos darbo ir siūlo kalbėti konkrečiai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų