REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vasario 1 dieną „McLaren“ komanda pristatė naują bolidą. Šį kartą prezentacija įvyko technologiniame centre Wokinge, kur Jensonas Buttonas, Lewisas Hamiltonas, Gary Paffettas, Oliveris Turvey ir McLaren vadovybė pristatė MP4-27 ne tik daugybei žurnalistų, bet ir viso pasaulio sirgaliams – komanda surengė tiesioginę transliaciją. Oficialus McLaren puslapis vis strigdavo dėl didelio lankytojų skaičiaus, tačiau komanda dublikavo transliaciją savo Facebook puslapyje.

REKLAMA
REKLAMA

Naujas MP4-27 nudažytas įprastomis spalvomis, bet dauguma aerodinamikos elementų yra preliminari versija, apie naujo bolido išorę bus galima spręsti tik bandymuose.

REKLAMA

Bolidą kūrė „McLaren“ technikos biuras: Nealas Oatley, Timas Gossas ir Paddy Lowe. MP4-27 nudažytas įprastomis spalvomis ir išoriškai panašus į praeitų metų bolidą. Bet pristatymo metu daug kartų buvo kalbama, kad daugelis elementų buvo sukurti naujai arba rimtai perprojektuoti.

MP4-27 išsiskiria kita galinės bolido dalies konfigūracija, kas leido optimizuoti oro srautą, suprojektuoti naujus šoninius pantonus, peržiūrėti išmetimo sistemą ir patobulinti aušinimo sistemą.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelis tikėjosi pamatyti „bjaurią nosį“, nes dėl pasikeitimų reglamente daugelis žada naudoti tokį sprendimą, bet „McLaren“ inžinieriai rado kitą variantą, pakeitę elemento konfigūraciją. Pasikeitė ir veidrodžių konstrukcija: Hamiltonas pajuokavo, kad tai padės geriau trasoje pamatyti Felipę Massą.

„McLaren“ atstovai pareiškė, kad niekada nesvarstė idėjos naudoti prošvaisos reguliavimo sistemą, kurią išbandė „Lotus Renault GP“ jaunų lenktynininkų bandymuose Abu Dabyje. Daugelis komandų atkreipė dėmesį į šį sprendimą, bet jis buvo uždraustas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujo bolido premjeros metu nebuvo parodytos visos naujovės: pilną aerodinaminį paketą komanda planuoja pristatyti tik paskutiniuose bandymuose kovo mėnesį.

Jensonas Buttonas, „McLaren“: „Tai jaudinanti diena mums visiems! Pirmiausiai, norėčiau padėkoti mūsų pilotams bandytojams: Gary Paffettui ir Oliveriui Turvey'jui. Po praėjusio sezono pabaigos jie atliko didžiulį darbą su simuliatoriumi, tobulino bolidą.

Labai svarbu, kad bandymuose bolidas iš karto parodytų gerą greitį. Bet bandymų užduotis yra apsiprasti MP4-27 bolide, į pirmas lenktynes atvažiuoti pasitikint nauju bolidu ir komanda. Mūsų laukia labai svarbus periodas. Be jokios abejonės, prieš bolido bandymus trasoje visi jaučiame suprantamą jaudulį, man norisi greičiau sėsti į bolidą.“

REKLAMA

Lewisas Hamiltonas, „McLaren“: „Tai pats moderniausias bolidas iš visų, kuriuos paskutiniais metais sukūrė „McLaren“. Kaip galime matyti, pakeista šoninių pantonų forma, nors bolido nosies dalis liko labai panaši, kaip ir praeitais metais. Man atrodo, kad bolidas atrodo puikiai! Matydamas visos komandos įtempto darbo rezultatą, jaučiu įkvėpimą, su nekantrumu laukiu darbo pradžios.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų