REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viename populiariausių socialinių tinklų – „Facebook“ – paskelbta pietų Velso ūkininko žudikų paieška. Ar naujasis įrankis gali pasitarnauti teisėtvarkai? Jungtinės Karalystės teisėtvarkininkai netrukus tai sužinos.

REKLAMA
REKLAMA

76 metų amžiaus ūkininko Llywelyno Thomaso kūnas buvo rastas jo namuose Chitteringe pernai metų gruodžio 18 dieną. Policija teigia, kad jis veikiausiai nužudytas apiplėšimo metu.

REKLAMA

Ūkininko mirtį tiriantys detektyvai socialiniame „Facebook“ tinkle išplatino pranešimą apie L.Thomaso mirtį ir pakvietė galinčius suteikti informacijos, ką nors girdėjusius apie įvykį, susisiekti su policija.

Cambridge policijos poskyrio detektyvas Jeffas Hillas aiškino, kad policija bandanti imtis visų įmanomų priemonių, idant gautų reikalingos informacijos, kuri padėtų sučiupti negailestingą nusikaltimą įvykdžiusį plėšiką ar plėšikus.

REKLAMA
REKLAMA

„Pranešimas šiame šaltinyje yra puikus būdas pasiekti žmones, gyvenančius Cembridge ir Ely apylinkėse, bet nesinaudojančius tradiciniais informacijos kanalais – nežiūrinčius televizijos naujienų ar neskaitančius laikraščių.“

Policija informuoja, kad iš p.Thomaso namų pagrobta jo piniginė ir sidabrinis arbatos servizas, bei keturi skiriamųjų ženklų turintys laikrodžiai.

Plėšikai pavogė ir senuko sidabrinės spalvos „Rover“ markės automobilį, bet šis vėliau rastas paliktas Miltone.

Skelbimas, kuriame smulkiai apibūdinami laikrodžiai, pavogti iš ūkininko, jau iškabinti miestelyje. „Facebook“ tinkle pranešimą gaus visi tie, kurie gyvenamaja vieta savo vartotojo profiliuose yra nurodę Cambridge'ą arba Ely.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialinio tinklo vartotojai iš skelbimo bus nukreipiami tiesiai į policijos tinklapį, kur jie anonimiškai galės palikti informacijos apie nusikaltimą.

L.Thomas gyveno ir ūkininkavo vienas. Į Cambridgeshire'ą jis, našlys, įsikėlė gyventi prieš dvyliką metų. Skrodimo rezultatai rodo, kad senukas mirė dėl galvos traumų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų