REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eidama 86-uosius metus vasario 1 d. mirė Lietuvos televizijos režisierė ir aktorė Julija Bertašiūtė Adamkevičienė.

Eidama 86-uosius metus vasario 1 d. mirė Lietuvos televizijos režisierė ir aktorė Julija Bertašiūtė Adamkevičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jos mirtis skaudi ne tik jos artimiesiems ir draugams. Ji skaudi ir Lietuvos televizijos pradininkams, tiems, kurie dirbo su ja Muzikos bei meno laidų redakcijose ar buvo tų laidų žiūrovai. Nes išėjo menininkė, turėjusi talentą suprasti ir subtiliai perteikti muzikinius ar poetinius kūrinius, ryškiai atskleisti kūrėjo ar atlikėjo individualybę. Jos sukurti muzikiniai bei literatūriniai pastatymai, koncertai buvo tobuli savo forma ir preciziški.

REKLAMA

Režisierė paliko būsimoms kartoms didžiulį muzikinį lobyną ir būrį mokinių.

Julija Bertašiūtė gimė 1926 m. liepos 14 d. Šiauliuose, kur ir baigė mergaičių gimnaziją. Nuo vaikystės ją traukė teatras, todėl įstojo į dramos studiją ir neilgai trukus jau vaidino Šiaulių teatro scenoje. 1947 m. Julija priimama į Vilniaus teatro dramos studiją Juozo Sipario kursą. Sėkmingai jį baigia ir net vaidina didžiojoje scenoje pagrindinius vaidmenis (Katrė spektaklyje „Marti“).

REKLAMA
REKLAMA

Studijuoja Vilniaus valstybiniame universitete anglų kalbą. Išteka už garsaus mūsų Operos tenoro Valentino Adamkevičiaus. Susilaukia dukters.

Perėjusi dirbti į Lietuvos radiją, o po to ir į besikuriančią televiziją, buvo tarp tų, kurie 1957 m. balandį pirmieji pranešė: „Rodo Lietuvos televizija“.

Televizijoje Julijos Bertašiūtės Adamkevičienės kūrybinis kelias - nuo režisieriaus asistentės iki vyriausiosios muzikos laidų redakcijos režisierės, televizijos koncertų, baletų, filmų ir sudėtingiausių pastatyminių laidų kūrėjos. Ir TV teatras jos neaplenkė. Vyresnioji karta prisimena Julijos Adamkevičienės grakščiai kuriamą Julijos vaidmenį garsiojoje „Petraičių šeimoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Julija Bertašiūtė Adamkevičienė išliks ne tik savo šeimos ir draugų širdyse. Ji išliks atmintyje tų, kurie iš jos mokėsi profesionalumo, gero skonio arba žiūrėjo jos sukurtas laidas, išliks kaip meilės menui, ištikimybės profesijai ir inteligentiškumo pavyzdys, rašo nekrologe Lietuvos televizija.

Atsisveikinimas su Julija Adamkevičiene vasario 4 d. nuo 9 iki 15 val. Šv. Petro ir Povilo bažnyčios laidotuvių salėje. Laidotuvės - 15 val.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų