REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Britanijoje krizės laikotarpiu, kai aukso kainos pakilo į rekordines aukštumas, padaugėjo vagių, įsilaužiančių į namus dėl aukso papuošalų, rašo „The Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

Dažnai plėšikai taikosi į namus, kuriuose gyvena iš Azijos kilusios šeimos, daugiausia – iš Indijos, nes paprastai šios šeimos saugo dideles juvelyrinių aukso papuošalų kolekcijas.

REKLAMA

„Mūsų tėvai mums juos (papuošalus) paliko, kad vėliau paliktume juos savo vaikams, o jie – savo vaikams“, - pasakojo nuo vagių nukentėjęs žmogus, kurio šeimos aukso kolekcija vertinama 70 tūkst. svarų.

„The Guardian“ nenurodo konkrečios statistikos, tačiau visi straipsnio autorių apklausti žmonės patvirtino, kad būtent aukso papuošalų vagystės pastebimai padažnėjo. Be to, taikomasi ne tik į namus, bet ir į parduotuves. Pardavėjai taip pat patvirtino, kad Azijos kilmės aukso vagysčių padaugėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Finansinės krizės laikotarpiu investuotojai noriai investuoja lėšas į auksą. 2011 m. rudenį šio tauriojo metalo uncijos kaina šoktelėjo iki rekordinio lygio, 1 tūkst. 194 svarų, trečiadienį jos kaina siekė 1 tūkst. 100 svarų, patikslina „The Guardian“. Analitikai prognozuoja tolesnį aukso kainų augimą ir šiais metais.

Juvelyrinių dirbinių iš Azijos aukso kaina per pastaruosius šešerius metus išaugo penkis kartus, patikslina laikraštis, nuo 6 tūkst. svarų už kilogramą iki 30 tūkst. svarų.

Azijos (arba indišku) auksu vadinami juvelyriniai gaminiai, kuriuos Azijos šalių šeimos iš kartos į kartą perduoda savo vaikams. Paprastai jis būna aukščiausios kokybės - 24 karatų. Neturtingos Azijos šeimos ne visada žino, kur reiktų saugoti tokias brangenybes, todėl palieka namuose, kur jos tampa vagių taikiniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų