REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Vyriausybės įstatymas ministrams ar jų įgaliotiems atstovams nustato pareigą Seimo frakcijų kvietimu dalyvauti frakcijų posėdžiuose. Pasinaudodama jai suteikta teise, Krikščionių partijos frakcija 2011 metų gruodžio 6 dieną buvo susitikusi su Energetikos ministru Arvydu Sekmoku aptarti Lietuvos energetikos problemų. Susitikimo metu ministras ir kiti ministro pakviesti įmonių atstovai atsakė į dalį frakcijos pateiktų klausimų ir bendru sutarimu buvo  nutarta diskusiją pratęsti kito susitikimo metu.

REKLAMA
REKLAMA

2011 metų gruodžio – 2012 metų sausio mėnesiais Krikščionių partijos frakcija su Energetikos ministerija ilgai derino naujo susitikimo datą, atsižvelgdama į Energetikos ministerijos pageidavimus, ir susitikimas buvo numatytas 2012 metų sausio 26 dieną. Energetikos ministras, atsižvelgdamas į numatytas aptarti temas, į susitikimą su frakcija delegavo viceministrą Žygimantą Vaičiūną, Strateginių projektų skyriaus vedėją  Violetą Greičiuvienę, Atsinaujinančių energijos išteklių ir energijos efektyvumo skyriaus vedėją Viktoriją Sankauskaitę,  Visagino atominės elektrinės vadovą Rimantą Vaitkų,  AB „Klaipėdos nafta“ generalinį direktorių Roką Masiulį, „Litgrid“ generalinį direktorių Virgilijų Poderį ir  UAB „Visagino atominė elektrinė“ valdybos pirmininką Mantą Buroką.   Pažymėtina, kad Lietuvos Respublikos Seimo statuto 38 straipsnio 4 dalis suteikia teisę frakcijoms pačioms nusistatyti darbo tvarką. Atsižvelgiant į tai,  Krikščionių partijos frakcija į susitikimą taip pat pakvietė Lietuvos Žaliųjų sąjūdžio partijos atstovus, inovatyvios energijos specialistus bei  kitus Seimo narius. 2012 metų sausio 26 dieną, likus keliolikai minučių iki numatyto susitikimo, Energetikos viceministras Ž. Vaičiūnas telefonu pranešė frakcijos seniūnui V. Žiemeliui, kad į susitikimą Energetikos ministerijos atstovai neatvyks.

REKLAMA

Įvertinus rašte pateiktas aplinkybes, prašome spręsti patraukimo atsakomybėn klausimą Energetikos ministerijos pareigūnų, neatvykusių į su jais iš anksto suderintą Frakcijos posėdį ir  šiais veiksmais pažeidusių  imperatyvią Lietuvos Respublikos Vyriausybės įstatymo 18 straipsnio 3 dalies nuostatą, taip pat informuoti apie priimtas priemones, kad  ateityje  nebūtų pažeidinėjami įstatymai bei  įpareigoti  Energetikos ministrą atsakyti  į likusius, neatsakytus 2011 gruodžio 6 dieną neatsakytus ir papildomai pateiktus klausimus.

Krikščionių partijos frakcijos seniūnas                                                          Vidmantas Žiemelis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų