REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virtuali lietuvių kalbos mokymosi aplinka, virtuali biblioteka ir informacijos centras – šiomis moderniomis priemonėmis netolimoje ateityje galės pasinaudoti mokytojai ir jų mokiniai Lietuvoje ir toli už jos ribų, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos atstovų, pradedamas įgyvendinti projektas, kuriuo siekiama sukurti integruotą lituanistinio švietimo modelį, padedantį kūrybiškai mokyti lietuvių kalbos, istorijos, geografijos, etnokultūros, krašto istorijos užsienyje gyvenančius arba iš  užsienio atvykusius lietuvių bei kitų šalių vaikus. Šiam projektui skiriama 1,5 mln. Lt iš ES ir Lietuvos biudžeto.

REKLAMA

„Kuriamas lituanistinio ugdymo modelis  iš esmės patobulins užsieniečių vaikų integraciją į Lietuvos švietimo sistemą.  Atsiras didesnės galimybės bendradarbiauti Lietuvos mokyklų ir lituanistinių mokyklų užsienyje mokytojams. Jie galės keistis metodine informacija, tobulinti savo kvalifikaciją,“ – sakė Bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo departamento direktorius Alvydas Puodžiukas.

Pranešama, kad bus parengtos metodinės rekomendacijos dėl lietuvių kalbos, daugiakultūrinio ugdymo, istorijos, geografijos, etnokultūros mokymo, sukurtos  pedagogų kvalifikacijos tobulinimo programos, joms skirta mokymo medžiaga. Taip pat bus apibendrinta Lietuvos ir užsienio šalių lietuvių kalbos mokymo patirtis, o jau turimos priemonės (užduotys, testai ir kt.)  – paskelbtos elektroninėje erdvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Virtualioje bibliotekoje visi besidomintys galės rasti daug informacijos apie lituanistinį ugdymą: lituanistikos švietimo centrus pasaulyje, užsieniečių mokymą Lietuvoje, iš užsienio grįžusių lietuvių arba užsienyje gyvenančių vaikų mokymąsi, lituanistinį ir tautinių mažumų švietimą reglamentuojančius dokumentus, informaciją apie kvalifikacijos tobulinimo programas teikiančias institucijas, statistinius duomenis ir kt.

Pedagogai, mokantys lietuvių kalbos užsieniečių vaikus bei lietuvaičių vaikus užsienyje, galės virtualioje erdvėje bendradarbiauti, keistis patirtimi, tobulinti savo kvalifikaciją, konsultuotis su dėstytojais, specialistais, praktikais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi, kad visos šios priemonės praplės lietuvių kalbos mokymo priemonių, skirtų užsieniečiams ir užsienyje gyvenantiems lietuviams prieinamumą, sukurs galimybes kurtis virtualioms bendruomenėms, susirasti kolegų ir bendraminčių.

Projektais bus įgyvendintas  per 2 metus. Jį vykdys Kauno Vytauto Didžiojo universitetas su partneriais: Lietuvių kalbos institutu, VšĮ „Global Lithuanian Leaders“ ir bendrojo ugdymo mokyklomis, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų