REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos varžovėmis olimpiniame krepšinio atrankos turnyre bus šeimininkė Venesuela ir Nigerijos rinktinė. Rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra nesiryžo prognozuoti varžovių pajėgumo, tačiau pripažino, kad kova nebus lengva.

REKLAMA
REKLAMA

„Sunku kažką komentuoti apie Venesuelos ir Nigerijos rinktines, nes nesame su jomis susitikę ar daugiau matę. Sunku dabar iš karto spręsti, ko reikia tikėtis. Tikriausiai tai bus atletiškos komandos, o jos visada būna pavojingos. Šiais laikais visi moka žaisti, reikės analizuoti varžovus ir rengtis“, – komentavo K. Kemzūra.

REKLAMA

Burtai 12 komandų suskirstė į keturias grupes. Lietuvos ir likusios 11 rinktinių liepos 2-8 dienomis kovos dėl trijų kelialapių į Londono olimpiadą. Rinktinės strategas Venesuelos rinktinę išskyrė ir dėl aikštės pranašumo:

„Venesuelos rinktinė nepriklauso pasaulio elitui, tačiau žais namuose. Todėl ji tampa dar pavojingesnė. Aišku, galime ir turime nugalėti abu varžovus grupėje. Bet tai padaryti nebus paprasta ir lengva“, – sakė vyriausiasis treneris.

REKLAMA
REKLAMA

K. Kemzūra išreiškė nuomonę ir apie kitas olimpinio atrankos turnyro grupes:

„A grupėje išsiskiria Graikija ir Puerto Rikas, B grupės favoritės turėtų būti Rusija ir Dominikos Respublika. D grupė — labai įdomi. Makedonams ten tikrai nebus lengva nė su vienais, nė su kitais varžovais. Ir Naujoji Zelandija, ir Angola yra gana stiprios komandos.“

Burtų traukimo ceremonija Venesueloje (nuotr. SCANPIX)Burtų traukimo ceremonija Venesueloje (nuotr. SCANPIX)

A grupė: Graikija, Puerto Rikas, Jordanija

B grupė: Nigerija, Lietuva, Venesuela

C grupė: Rusija, Dominikos Respublika, Pietų Korėja

D grupė: Angola, Makedonija, Naujoji Zelandija

Dvi geriausios kiekvienos grupės komandos gaus teisę varžytis ketvirtfinalyje. Pusfinalių nugalėtojos automatiškai gaus bilietą į Londoną, tuo tarpu pralaimėjusios rinktinės dar kovos dėl paskutinio likusio kelialapio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tvarkaraštis:

Liepos 2 diena

Nigerija — Venesuela

Liepos 3 diena

Venesuela — Lietuva

Liepos 4 diena

Lietuva — Nigerija

TAIP PAT SKAITYKITE:

Lietuvos varžovės olimpiniame atrankos turnyre – Venesuela ir Nigerija

Lietuva pralaimėjo: FIBA olimpinis atrankos turnyras vyks Venesueloje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų