REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasienyje su Baltarusija susidariusios vilkikų eilės artėjant savaitgaliui ir didėjant grįžtančių iš Rusijos autotraukinių skaičiui greitai nesumažės, mano nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia sunkvežimių eilė yra susikaupusi Medininkų-Kamenyj Log poste iš Baltarusijos pusės – antradienį čia laukė apie 350 vilkikų.

REKLAMA

Pasak „Linavos“, ilgos eilės susidarė dėl to, kad nemaža dalis vairuotojų vyksta per Lietuvos-Baltarusijos pasienį dėl galimybės įvežti pilnus degalų bakus, padaugėjo ir į Europos Sąjungos šalis bei Kaliningradą vykstančių krovinių. Jų srautas bendrame poste aptarnaujamų vilkikų skaičiuje sudaro apie 40 proc. Tokiems kroviniams įforminti prireikia daugiau laiko, o pareigūnų šiame poste trūksta.

Priimti tokį didelį krovininių automobilių skaičių nėra pasiruošę ir patys muitininkai: nepritaikyta posto infrastruktūra, neužtenka pareigūnų ir kompiuterizuotų darbo vietų, rašoma „Linavos“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Pasienio poste šiuo metu darbuojasi mobiliosios muitinės grupės, turinčios pagerinti posto veiklą

Siekdami spręsti sudariusią padėtį trečiadienį žada susitikti Lietuvos ir Baltarusijos muitinių bei pasienio tarnybų vadovai.

Mažindami krovininių automobilių eiles Baltarusijos pasieniečiai skubos tvarka jau sustiprino muitininkų pamainas ir padidino muitininkų skaičių pasienyje, taip sutrumpindami patikros laiką 20 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų