REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Venesuelos sostinėje Karakase antradienį ištraukti FIBA olimpinio kvalifikacinio krepšinio turnyro burtai. Lietuvos varžovėmis B grupės rungtynėse bus turnyro šeimininkė Venesuela ir Nigerijos rinktinė.

REKLAMA
REKLAMA

Burtai 12 komandų suskirstė į keturias grupes. Lietuvos ir likusios 11 rinktinių liepos 2-8 dienomis kovos dėl trijų kelialapių į Londono olimpiadą.

REKLAMA

 

Burtų traukimo ceremonija Venesueloje (nuotr. SCANPIX)Burtų traukimo ceremonija Venesueloje (nuotr. SCANPIX)

A grupė: Graikija, Puerto Rikas, Jordanija

B grupė: Nigerija, Lietuva, Venesuela

C grupė: Rusija, Dominikos Respublika, Pietų Korėja

D grupė: Angola, Makedonija, Naujoji Zelandija

Dvi geriausios kiekvienos grupės komandos gaus teisę varžytis ketvirtfinalyje. Pusfinalių nugalėtojos automatiškai gaus bilietą į Londoną, tuo tarpu pralaimėjusios rinktinės dar kovos dėl paskutinio likusio kelialapio.

REKLAMA
REKLAMA

„Sunku kažką komentuoti apie Venesuelos ir Nigerijos rinktines, nes nesame su jomis susitikę ar daugiau matę. Sunku dabar iš karto spręsti, ko reikia tikėtis. Tikriausiai tai bus atletiškos komandos, o jos visada būna pavojingos. Šiais laikais visi moka žaisti, reikės analizuoti varžovus ir rengtis“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra.

Olimpinio kvalifikacinio turnyro tvarkaraštis:

Liepos 2-4 dienos: grupių rungtynės

Liepos 5 diena: laisva diena

Liepos 6 diena: ketvirtfinalis

Liepos 7 diena: pusfinalis

Liepos 8 diena: finalas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis:

Liepos 2 diena

Nigerija — Venesuela

Liepos 3 diena

Venesuela — Lietuva

Liepos 4 diena

Lietuva — Nigerija

Kelias į Londono olimpiadą

Tiesioginius kelialapius į 2012 metų Londono olimpines žaidynes iškovojo tik Europos čempionato finalo dalyvės Ispanija ir Prancūzija, o 3-6 vietas užėmusios nacionalinės komandos (Lietuva, Graikija, Rusija ir Makedonija) gavo teisę varžytis olimpinės atrankos turnyre, kuris vyks liepos 2-8 dienomis Venesuelos sostinėje Karakase, „Polidero de Caracas“ arenoje, talpinančioje 12 tūkst. žmonių.

REKLAMA

Olimpinės atrankos turnyre varžysis iš viso 12 komandų, o į Londono olimpiadą bilietus iškovos tik trys stipriausios. Aiškios ir dar aštuonios kvalifikacinio turnyro dalyvės: Dominikos Respublika, Puerto Rikas, Venesuela, Angola, Nigerija, Naujoji Zelandija, Jordanija ir Pietų Korėja.

2012 metų vasaros olimpinės žaidynės vyks liepos 28 – rugpjūčio 12 dienomis Anglijos sostinėje Londone.

Olimpiniame krepšinio turnyre, kuriame varžysis 12 rinktinių, vietas jau užsitikrino 9 komandos: Didžioji Britanija (šeimininkų teise), JAV (pasaulio čempionai), Tunisas (Afrikos čempionai), Argentina ir Brazilija (Amerikos čempionato finalininkės) bei Australija (Okeanijos čempionai), Ispanija ir Prancūzija (Europos čempionato finalininkės) ir Kinija (Azijos čempionai).

TAIP PAT SKAITYKITE:

K. Kemzūra: galime ir turime nugalėti abu varžovus grupėje

K. Kemzūra prieš atrankos burtus: visus galime įveikti

Lietuva pralaimėjo: FIBA olimpinis atrankos turnyras vyks Venesueloje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų