REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pareigūnai sulaikė 30 metų vyriškį, kuris prisipažino per konfliktą žiauriai nužudęs 48 metų Romualdą Liegų. Anot pareigūnų, sulaikytas asmuo dirbo kompanijoje „Res automatic gates“. Paaiškėjo, kad sausio 15 dieną, kai R. Liegus atskrido iš Maskvos į Aktau oro uostą ir atvyko į butą, esantį kompanijos pastate,  po pusvalandžio pas jį atėjo darbininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariamasis prisipažino, kad, kilus ginčui, jis nužudė lietuvį daužydamas kumščiais ir daiktais, esančiai bute.

REKLAMA

Pamatęs, kad R. Liegus jau nerodo gyvybės ženklų, palaikus nunešė į automobilį ir nuvažiavo poilsio bazės „Stigl“ link. Ten verslininką surišo, prie kojų pritvirtino armatūros gabalą ir nuskandino vandens surinkimo dirbtiname telkinyje Maek Kazatomprom.

Kriminalinės paieškos pareigūnai sulaikė įtariamąjį sausio 27 dieną. Jauną šeimą turintis vyriškis iškart prisipažino nužudęs savo vadovą ir parodė, kur atsikratė palaikais.

REKLAMA
REKLAMA

Ugniagesiai jau nebegyvą R. Liegų aptiko trijų metrų gylyje netoli Umirzako gyvenvietės.

Teismas leido suimti įtariamąjį, jam pateikti kaltinimai dėl nužudymo.

Verslininkas iš Kauno, kompanijos „Res automatic gates“ steigėjas Aktau mieste Kazachstane dingo be žinios sausio 15-osios naktį. Iš Vilniaus jis skrido į Maskvą, o iš ten pasiekė Aktau oro uostą, kuris yra beveik dvidešimt kilometrų nuo miesto.

Nusileidus lėktuvui, R. Liegus parašė SMS žinutę Kaune gyvenančiai draugei, vėliau nusiuntė dar vieną ir pranešė, kad jau yra namie.  Rytą nesulaukusi atsakymo į žinutę, draugė kreipėsi į Kauno policiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie tai, kad dingo steigėjas, Kazachstano policijai pranešė įstaigos vadovas. Apžiūrėję verslininko butą, pareigūnai aptiko nusikaltimo pėdsakų, nors darbininkas spėjo kai kuriuos sunaikinti.

Kriminalistams tik po dešimties dienų pavyko sugriebti siūlo galą ir sulaikyti įtariamąjį. Vyriškis pripažino kaltę. Pirminiais duomenimis, konfliktas kilo susikivirčijus dėl anksčiau neišmokėtų pinigų.

Kauno policija nutraukė dingusio be žinios lietuvio paiešką.

Kriminalinės policijos biuro pareigūnai dar negavo Kazachstano teisėsaugininkų atsakymo apie bylos tyrimą.

Nužudyto verslininko palaikai kol kas neperduoti artimiesiems, tai turėtų padaryti Lietuvos konsulas Kazachstane.

Taip pat skaitykite:

Kazachstane rastas nužudyto lietuvio verslininko kūnas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų