REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama) patvirtino, jog reguliariai vykdomos nepilotuojamų lėktuvų atakos prieš kovotojus Pakistano genčių teritorijose, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

B. Obama atakas pavadino „taikiniais į žmones, kurie yra veikiančių teroristų sąraše“.

JAV nedažnai viešai kalba apie nepilotuojamų lėktuvų operacijas.

Tai JAV prezidentas pareiškė per valandos trukmės vaizdo įrašą, paviešintą socialiniame tinklalapyje „Google+“ bei buvo tiesiogiai transliuojamas per portalą „YouTube“.

REKLAMA

Prezidentui buvo pateikta daugiau nei 130 tūkst. klausimų prieš prasidedant transliacijai. Joje dar dalyvavo šeši asmenys, kurie galėjo užduoti B. Obamai klausimus.

Šiuo įvykiu buvo užbaigtas savaitę nuo sausio 24 dienos trukęs B. Obamos administracijos bendravimas su žiniasklaida. Praėjusią savaitę per socialinį tinklalapį „Twitter“ kreipėsi viceprezidentas Džo Bidenas (Joe Biden) ir kiti administracijos pareigūnai.

Atakos yra nukreiptos prieš „Al Qaeda“ įtariamuosius, kurie aktyviai veikia pasienio su Afganistanu teritorijoje", sakė B. Obama.

REKLAMA
REKLAMA

Labai mažai yra žinoma apie JAV nepilotuojamų lėktuvų operacijas, kurias prieš „Al Qaeda“ ir Talibano kovotojus kalnų teritorijose Afganistano ir Pakistano pasienyje vykdo Centrinė žvalgybos valdyba.

Remiantis naujienų agentūra AFP, 2011-aisiais šioje teritorijoje buvo įvykdytos 64 JAV atakos, o 2010-aisiais - 101.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų