REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Otkritie Capital“, kurią iš dalies valdo rusiško kapitalo įmonė „VTB Group“ domisi galimybe įsigyti „Latvijas Krajbanka“, remdamasis TV3 duomenimis praneša „Bloomberg“. Vis dėlto TV3 neatskleidė savo žinių šaltinio.

REKLAMA
REKLAMA

TV3 naujienų programa „Neka Personiga“ informavo, kad „Otkritie“ ketina investuoti 32 mln. latų ir suteikti bankui 120 mln. latų paskolą, kurie turėtų užtikrinti „Latvijas Krajbanka“ likvidumą. Pagal šį planą Latvijos vyriausybė 10 metų negalėtų teikti reikalavimų grąžinti 350 mln. latų, kurie buvo skirti patenkinti indėlininkų reikalavimams.

REKLAMA

TV3 duomenimis, rytoj „Krajbanka“ administratorius KPMG „Baltics“ nuspręs ar pritarti šiam planui ar inicijuoti banko bankroto procedūrą. Šešto pagal dydį Latvijos banko „Krajbanka“ veikla buvo sustabdyta praėjusių metų lapkričio 21 dieną, kuomet Latvijos bankų priežiūros institucija pasigedo 167 mln. latų. Tų pačių metų gruodžio 23 dieną bankas buvo paskelbtas nemokiu.

Praėjusiais metais Latvijos finansų priežiūros institucija užkirto kelią „Otkritie“ investicijoms šios šalies finansiniame sektoriuje, nes kilo įtarimų dėl pastarosios kapitalo kilmės, pranešė TV3.

REKLAMA
REKLAMA

„Otkritie“ atstovas Aleksėjus Karachanas atsisakė komentuoti susiklosčiusią padėtį. Anot  jo, „Otkritie“ vis dar  laukia Latvijos finansų priežiūros institucijos sprendimo dėl galimybės investuoti šioje valstybėje.

TV3 teigimu, į Rygą atskrido Aleksandras Antonovas, kurio sūnus Vladimiras Antonovas yra kaltinamas „Krajbanka“ motininio banko „Snoras“ pinigų iššvaistymu. Šiuo metu Londone vyksta teisminiai ginčai dėl V. Antonovo ekstradicijos į Lietuvą. A. Antonovas tikisi Rygoje susitikti su Latvijos prokurorais. TV3 žiniomis, jis siūlys Latvijos teisėsaugos institucijoms informacijos apie šalies oligarchus mainais už kaltinimų sušvelninimą jo sūnui dėl „Krajbanka“ žlugimo.

Duodamas interviu TV3 laidai A. Antonovas teigė esąs pasiruošęs suteikti Latvijos institucijoms visą reikiamą informaciją, kuri leistų atkurti „Krajbanka“ veiklą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų