REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nikolay Matveev (Maskva) dainuoja karo metu sukurtas tarybinių autorių ir savo kūrybos dainas. Atlikėjas profesionalioje scenoje nelabai seniai,  bet gali pasigirti pirma,  tikrai kitokia kompaktine plokštele, kurioje atliekami A. Pachmutovos, N. Bogoslovskio, M. Tariverdijevo, M. Fradkino, A. Zacepino ir kitų autorių mums gerai žinomi kūriniai. Tik tos dainos skamba kitaip nei mes įpratę jas girdėti. Solistas jas įrašė tolimojoje Kuboje ir jam akompanavo patys geriausi Kubos muzikantai. Norint tokius muzikantus surinkti įrašui, reikėjo laukti net metus! Dainos suskambėjo bossa novos, svingo ritmu.

REKLAMA
REKLAMA

Apie šį pirmąjį albumą Nikolay sako taip: „Tai širdies muzika, kur nėra laiko ir erdvės ribų, kur muzikos ritmai susilieja su gyvenimo pulsu. Tai praeitis, dabartis, o kartu ir didelio kūrybinio projekto ateitis. Pirmas rimtas žingsnis.“ Nuvykus į Kubą jam teko proga padirbėti su išties pasaulinio lygio žvaigždėmis. Bossa nova karaliumi tituluojamas pianistas brazilas Joao Donato keliems kūriniams įgrojo muzikines temas, o vienoje dainų – „Pamaskvio vakarai“ maskviškiui antrina garsus kubiečių vokalistas Augusto Enriquezas, buvęs nuolatinis projektų „Pavarotti and Friends“ dalyvis.

REKLAMA

Maskvoje, kur jis gimė ir užaugo, per tuos kelis metus teko dainuoti daugelyje centrinių aikščių su pačiais žymiausiais Rusijos atlikėjais kaip Nikolay Baskov ar Sofija Rotaru. Dainininkas neatsisako ir kamerinių scenų, juolab, kad jo repertuaras tokioms erdvėms puikiai tinka. Nikolay Matveev jau pernai koncertavo Klaipėdoje. Sulaukęs didelio pripažinimo jis grįžta ir planuoja surengti net tris koncertus Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarasis koncertas Kaune žada būti labai spalvingas. Nikolay talkins žavi Kauno muzikinio teatro solistė Kristina Siurbytė, o Tomas Razmus dovanos svajingas saksofono melodijas. Vakaro vairas patikėtas vedėjui Giedriui Gustui, kuris žada tikrai įsimintiną ir labai šiltą vakarą, skirtą įsimylėjėliams, nes būtent vasario 14-ąją ir vyks koncertas Kaune.

Kristina Siurbytė (nuotr. Organizatorių)Kristina Siurbytė (nuotr. Organizatorių)

Organizatoriai suplanavę ir daugiau staigmenų. Viena jų – atėjusieji pasijus tikrai maloniai nustebinti, o galbūt ir nepažins viešbučio fojė, kuris tviskės įvairiomis spalvomis pagal tam vakarui kuriamą specialų apšvietimą. Gera muzika, gurmaniška vakarienė ir jauki mylimo žmogaus kompanija yra pats tas, ko reikia meilės dienai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų