REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

27 Europos Sąjungos (ES) valstybių narių vadovai Briuselyje susirinko į neformalų Europos Vadovų Tarybos posėdį, kuriame turėtų būti pritarta Europos finansinės drausmės sutarčiai. Taip pat bus svarstomos priemonės Europos ekonomikos augimui ir užimtumui skatinti.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas pareiškė, kad sutartis nepakankamai ambicinga, praneša BBC.

REKLAMA

Lenkija, kuri kaip ir kitos naujos ES narės ketina prisijungti prie euro zonos, mano, kad ji turėtų dalyvauti visuose euro zonos šalių susitikimuose.

D. Tuskas sakė, kad nori „dalyvauti priimant sprendimus dėl šios fiskalinės sutarties vykdymo“.

Šiuo metu sutartyje numatyta, kad ją pasirašiusios šalys du kartus per metus rengs viršūnių susitikimus. Dėl valstybių nepriklausančių euro zonai dalyvavimo spręs susitikimo pirmininkas, kuris šių šalių vadovus pakvies dalyvauti, „kai tai bus tinkama, bet ne rečiau nei kartą per metus“.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Parlamento liberalų politinės grupės lyderis Guy Verhofstadtas per interviu BBC pakartojo D. Tusko išsakytą kritiką. Jis teigė, kad sutartyje „neužsimenama apie ekonomikos augimą ir užimtumą bei (Europos) solidarumą“.

Manoma, kad sutartį pasirašys visos ES narės, išskyrus Jungtinę Karalystę. Sutarties tikslas yra glaudesnis 17 euro zonos valstybių biudžetų politikos derinimas.

Taip pat skaitykite:

Iki euro įsivedimo Lietuva taikys tik dalį finansinės drausmės sutarties

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų