REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos didžiausia nepriklausoma rinkimų stebėtojų organizacija „Golos“ pirmadienį pranešė, kad artėjant prezidento rinkimams, per kuriuos Vladimiras Putinas sieks trečios kadencijos, jiems daromas spaudimas, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalbame apie atvirą “Golos„ narių bauginimą ir bandymus iškeldinti organizaciją iš biuro“, – per spaudos konferenciją Maskvoje sakė „Golos“ atstovas Aleksandras Kynevas.

REKLAMA

Jis taip pat sakė, kad šalies valdžia „slapta klausosi telefono pokalbių, įsilaužė į pašto dėžutes ir vartotojų profilius socialiniuose tinkluose“.

Vakarų finansuojama „Golos“ planuoja, kad prezidento rinkimus kovo mėnesį stebės apie du tūkstančius organizacijos atstovų. Organizacija teigia, kad jai buvo liepta iki trečiadienio išsikraustyti iš savo biuro Maskvoje, nors „Golos“ jau sumokėjo nuomą už rugpjūčio mėnesį. Patalpų savininkė leidykla „Literaturnaja Gazeta“ praėjusią savaitę pareiškė, kad iš patalpų reikia išsikraustyti dėl planuojamo jų padidinimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Golos“ vadovė Lilja Šibanova pirmadienį informavo, kad internete veikia naujas rinkimų pažeidimų žemėlapis, kuriame gyventojai gali registruoti įtariamus pažeidimus. Toks pat įtariamų pažeidimų per gruodžio mėnesį vykusius parlamento rinkimus žemėlapis nebeveikia po programišių įsilaužimo. L. Šibanova teigia, kad už programišių išpuolį atsakinga Federalinė saugumo tarnyba. Saugumo tarnyba šių kaltinimų nekomentavo.

„Golos“ pirmadienį patvirtino, kad internete užregistruoti gyventojų skundai dėl rinkimų nebus tiriami, bet šalia jų bus pateikiami apkaltintųjų pasiaiškinimai ir paneigimai.

L. Šibanova informavo, kad artėjant rinkimams jų stebėtojai bauginami: jie iškviečiami asmeniniam pokalbiui, per kurį pasakoma, kad būtų geriau, jei nedirbtų su „Golos“ organizacija. Organizacijos vadovė šios informacijos smulkiau nekomentavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų