REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jus dažnai šokiruoja sėkmės istorijos, kuomet keliautojams pavyko pamatyti net kelias šalis, patirti nuotykių ir net parvežti artimiesiems lauktuvių išleidus perpus mažiau pinigų, nei jums reikia kasmetinėms atostogoms? Gal šie keliautojai moka taupyti? Dažniau rizikuoja? O gal juos lydi išskirtinė kelionių sėkmė? Galbūt, bet štai keletas patarimų, kurie padės jums sutaupyti keliaujant.

REKLAMA
REKLAMA

10. Dvigubas malonumas

Ar kada nors atkreipėte dėmesį, kad didelė dalis transporto bilietų yra šiek tiek pigesni, kuomet vienu metu juos įsigyja ne vienas, o pora ar grupė žmonių, tad vertėtų nepraleisti šios progos pasinaudoti nuolaida. Žinoma, tokiam taupymo būdui prireiks šiek tiek drąsos, nes teks pasiryžti prikalbinti kartu pirkti bilietus nepažįstamą žmogų. Šios taisyklės vertėtų nepamiršti ne tik perkant traukinių ar autobusų bilietus, bet ir ieškant pigesnių būdų persikelti keltu ar apsistoti viešbutyje.

REKLAMA

9. Svarbu žinoti, kada pirkti

Žinojimas, kada galima nusipirkti pigesnius bilietus, gali sutaupyti daug pinigų. Daugeliui keliautojų ne naujiena, kad lėktuvo bilietas bus pigesnis, jei jį pirksite prieš mėnesį, bet ar žinote, kad lėktuvų bilietai antradienių ir trečiadienių rytiniams skrydžiams taip pat jus maloniai nustebins kaina. Žinote kodėl? O šiais reisais paprastai nekeliaujama puikiai praleisti savaitgalio ar pradėti darbo savaitę, tai nėra labai populiarūs skrydžių laikai tarp nuolatinių oro keleivių, tad ir kainos dažnai būna žemesnės.

REKLAMA
REKLAMA

8. Naudokitės internetu

Daugelis žmonių vis dar jaučia nepasitikėjimą elektroninėmis bilietų pirkimo sistemomis ir tai dažniausiai daro telefonu ar naudojasi tarpininkų paslaugomis. Skamba keistai? Internete galima surasti pačias palankiausias kainas ir pakankamai greitai ir patogiai atlikti reikiamas rezervavimo, pirkimo ar registracijos veiksmus, tad pamirškite skambučius ir viską atlikite internetu. Jei iškyla sunkumų ar kas nors nepavyksta visuomet galima surasti informacijos įvairiuose keliautojų diskusijų puslapiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Iš bandykite „fiksuotos kainos“ kelionę

Jei keletą kartų įsitikinote, kad jūsų planuota pigi kelionė ėmė ir pabrango dėl nenumatytų išlaidų ar neplanuotų aplinkybių, rinkitės kelionę už fiksuotą kainą – tokias parastai siūlo kelionių agentūros. Į jūsų mokamą kainą bus įskaičiuotas pageidaujamas maitinimas, ekskursijos ir nakvynė. Užsakant tokią kelionę, būtina pasitikrinti, ar į jos kainą įskaičiuoti gėrimai ir alkoholis maitinimo metu bei draudimas.

6. Mąstyk globaliai, maitinkis lokaliai

Maisto kainos miestų centruose ir turistų nutūptuose rajonuose dažniausia prasilenkia su tikraja ekonomine realybe. Skanaus vietinio maisto surasite atokesnėse parduotuvėlėse, kur maistą sau perka vietiniai, be to, verta pagalvoti, ar ne paprasčiau nusipirkti gabalėlį sūrio ir butelį vyno ir jaukiai praleisti vakarą parke, nei sumokėti keliasdešimt eurų už makaronų lėkštę restorane turistinė zonos centre?

REKLAMA

5. Vairuokite patys

Nusprendėte išvykti į užmiestį? Kur kas daugiau privalumų už kitus keliavimo būdus, turi kelionė automobiliu. Nuomos punkte ne tik turite galimybę pasirinkti jums patinkančią transporto priemonę, sužinoti apie kuro sąnaudas ir kitą svarbią informaciją. Keliaudami automobiliu jūs nesijausite „įkalinti“ lėktuvo ar traukinio tvarkaraščio, vos panorėję galėsite sustoti ir pasigrožėti apylinkėmis ir, žinoma, kelionės metu galite klausytis savo mėgstamos muzikos. Tik nesugalvokite pažeidinėti kelių eismo taisyklių.

REKLAMA

4. Būkite lankstūs

Tikite ar ne, bet lankstumas dėl kelionės datos ir laiko gali padėti jums gerokai sutaupyti. Nuolat sekant reguliariųjų reisų bilietų kainas, galima atrasti labai neblogų variantų, o kelionės datą pasirinkus ne turizmo sezono metu, sutaupysite ne tik bilietams, bet pavyks pigiau apsistoti viešbutyje bei pasimėgauti kitais malonumais pigiau.

3. Pasidomėkite vietiniu transportu

Vykstant į kelionę verta atidžiaus pastudijuoti vietinio viešojo transporto schemas ir jau atvykus į oro uostą žinoti pigiausią būdą kaip nusigauti į viešbutį. Būtent vykdami iš oro uosto į viešbutį keliautojai dažniausiai permoka, mat nežino, kur vyksta ir sutinka mokėti net ir neprotingą kainą už šią paslaugą. Prieš rinkdamiesi kelionės į viešbutį būdą (taksi, autobusą ir pan.) būtinai pasirūpinkite vietine valiuta, nes kitaip gali kilti keblumų atsiskaitant. Kitas svarbus patarimas, prieš kelionę nepatingėkite pašniukštinėti keliautojų forumus ir pasidomėti transporto kainomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Pasidomėkite nuomojamo automobilio techninėmis galimybėmis

Labai svarbu prieš sėdant į išsinuomotą automobilį išsiaiškinti jo technines galimybes, kuro sąnaudas, apsaugos sistemos veikimą ir pan. Nemažiau svarbu detaliai išsiklausinėti apie transporto priemonės draudimo sąlygas bei teisinė atsakomybę įvykus auto įvykiui.

1. Būkite taupus, bet nebūkite kvailas

Taupumas kelionėje anaip tol nereiškia, kad aukojate nuotykių galimybę. Pasaulyje yra gausybė nemokamų muziejų, bet jei būtent tas, kurį norėjote aplankyti kaip tik yra mokamas, tai nedvejokite ir nusipirkite bilietą. Kad ir kaip knieti sutaupyti pinigų keliaujant, nepamirškite, kad visi šie dalykai liks jūsų atmintyje ir neverta atostogų paversti paranojiško taupymo eksperimentu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų