REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas, Darbo partijos pirmininko pavaduotojas Vytautas Gapšys griežtai atmeta jam viešojoje erdvėje pateiktus įtarimus vilkinant Darbo partijos bylą. Politikas neabejoja, kad reikalavimas leisti jo advokatui susipažinti su bylos medžiaga yra logiškas, pagrįstas ir teisėtas.

REKLAMA
REKLAMA

„Darbo partija ir aš asmeniškai esu suinteresuotas kuo skubiau baigti teismo procesą, kuris jau ne vienerius metus kenkia mano ir visos partijos įvaizdžiui. Neturėjau didelių pretenzijų net dėl to, kad teismas atmetė mano prašymą perkleti teismo posėdį ir suteikti galimybę man dalyvauti Seimo posėdyje, kuriame turėjo būti svarstomas „Snoro“ komisijos sudarymo klausimas. Tačiau neturiu kitos išeities, kaip tik prašyti teismo skirti papildomai laiko advokatui susipažinti su bylos medžiaga. Vienintelis tokio prašymo motyvas — teisingas ir nešališkas teismas“, — sako V. Gapšys.

REKLAMA

Praėjusių metų gruodžio 12 d. V. Gapšio advokatas Virgilijus Kaupas nutraukė 2008-ųjų balandžio 28 d. su politiku sudarytą teisinių paslaugų sutartį dėl to, kad teismas neatsižvelgė į jo prašymą sudaryti lankstesnį posėdžių grafiką ir leisti tinkamai atstovauti savo ginamojo interesams. Gruodžio 27 d. V. Gapšys sudarė sutartį su nauju advokatu Sauliumi Juzukoniu kuris iš naujo turėjo susipažinti su visa bylos medžiaga.

REKLAMA
REKLAMA

„Darbo partijos bylą sudaro 162 tomai. Kiekviename tome yra apie 200 puslapių. Vien vieno puslapio perskaitymui, nekalbant jau apie esmės suvokimą bei pastabų užrašymą, prireikia maždaug 2 min., tad beveik 32 tūkst. puslapių skaitymas turėtų užtrukti tūkstantį valandų arba 44 paras. Kitiems advokatams prireikė maždaug 4–5 mėnesių susipažinti su bylos medžiaga, o mes paprašėme laiko tik iki vasario 27 d., t.y. vieno lapo skaitymui advokatas galės skirti tik kelias sekundes“, — teigia V. Gapšys.

Politikas sako, kad jis pasiruošęs dirbti ir su valstybės advokatu, jeigu tik jis sugebės greičiau susipažinti su bylos medžiaga.

„Šiandien teismui pasakiau, kad esu pasiruošęs dirbti ir su valstybės skirtu gynėju, jeigu jie mano, kad mano advokatas jiems yra per lėtas, bet labai norėčiau pamatyti tokį advokatą, kuris sugebėtų perskaityti puslapį per 5 sek., kažką atsiminti ir paskui tinkamai atstovauti mano interesams teisme“, — teigia Darbo partijos pirmininko pavaduotojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų