REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pareigūnas įtariamas dėl tingėjimo ir kai kurių procesinių veiksmų nežinojimo vilkinęs baudžiamąją bylą, siejamą su prekyba žmonėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Adas Laurikėnas į kolegų akiratį pakliuvo pernai rugsėjį po atlikto tarnybinio tyrimo.

REKLAMA

Atlikus tyrimą nustatyta, kad A.Laurikėnas ikiteisminį tyrimą dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos ir nusikalstamo susivienijimo organizavimo pradėjo dar  2004 metų pavasarį.

Per ketverius metus įtarimai pateikti vienuolikai asmenų, surinkta įrodymų įtariamųjų kaltei nustatyti, tačiau byla net ir po šešerių metų teismo nepasiekė.

A.Laurikėnas tarnybą prokuratūroje pradėjo 1994 m. pavasarį, per visą darbo laiką buvo charakterizuojamas teigiamai. Paaiškėjus bylos vilkinimo faktui, A.Laurikėnas pateikė prašymą atleisti jį iš darbo savo noru.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinis prokuroras, įvertinęs komisijos išvadas, prašymo netenkino ir skyrė tarnybinę nuobaudą – atleido A.Laurikėną sulaužius prokuroro priesaiką ir pažeminus prokuroro vardą.

Ikiteisminį tyrimą dėl kolegos veiksmų atlikęs prokuroras teigė, jog surinkta pakankamai duomenų, patvirtinančių kaltinamojo galimą piktnaudžiavimą tarnyba ir dokumentų klastojimą. Tačiau pareigūnai nustatė, kad A. Laurikėnas neturėjo tikslo praturtėti ir atlygio neėmė.

Pirmadienį Generalinė prokuratūra Vilniaus apygardos teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje buvęs prokuroras A. Laurikėnas  kaltinamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, tikrų dokumentų suklastojimu bei jų panaudojimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų