REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per savaitę nesulaukusios atsakymo į išdėstytus reikalavimus iš Vyriausybės ir Švietimo ir mokslo ministerijos, šalies Švietimo profesinės sąjungos rengiasi dviejų valandų įspėjamajam streikui.

REKLAMA
REKLAMA

Profsąjunga šioms institucijoms pateikė tris reikalavimus, susijusius su švietimo įstaigų finansavimo tvarka, pedagogų kvalifikacijos tobulinimo koncepcijos kūrimu bei mokytojų ir kitų pedagoginių darbuotojų apmokėjimų tvarka.

REKLAMA

„Sausio 5-ąją priėmėme sprendimą rinkti mokytojų parašus siekdami įsitikinti, kad profesinės sąjungos reikalavimai atitinka mokytojų lūkesčius. Per dvi savaites surinkome daugiau nei 15 tūkst. mokytojų parašų, daug pasirašiusiųjų net nėra profsąjungos nariai. Tai tik įrodo reikalavimų aktualumą“, – sakė Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininkas Audrius Jurgelevičius.

Sausio 18 dieną Švietimo profesinės sąjungos reikalavimai buvo įteikti Vyriausybei ir Švietimo ir mokslo ministerijai. „Atsakymo per įstatyme numatytus terminus nesulaukėme, todėl inicijuojame darbo ginčo nagrinėjimą Darbo kodekso nustatyta tvarka. Toks delsimas tik įrodo valdžios nenorą kalbėtis“, – aiškino A. Jurgelevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas tikslios būsimo įspėjamojo streiko datos A. Jurgelevičius tikino pasakyti negalįs dėl teisinių sumetimų, tačiau Žemaitijos regiono švietimo darbuotojų profesinės sąjungos vadovas Eugenijus Jesinas sakė, kad Žemaitijoje streikas vyks vasario 21 dieną.

„Jeigu nebus susikalbėjimo, manau, tęsime ir toliau. Ir, manau, tolesniame etape mūsų gretos bus didesnės. Vien Klaipėdoje streikuoti žada daugiau nei 50 proc. mokyklų, Klaipėdos rajone - 70 proc., Telšiuose - 80 proc. ir pan.“, – sakė E. Jesinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų