REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mūsų išrinktieji Seimo nariai pinigų negaili gėlėms ir suvenyrams. O sprendžiant iš sumų, išleidžiamų knygoms, – tikri eruditai. Tai rodo praėjusių metų paskutiniojo ketvirčio Seimo nario veiklai išleistų pinigų ataskaitos.

REKLAMA
REKLAMA

Perka gėles ir suvenyrus

Šiaulių rajone išrinktos Seimo narės „valstietės“ Rimos Baškienės ataskaitos dažnai išsiskiria sumomis, išleistomis knygoms ir suvenyrams, gėlėms. Nežinia, ką bendro su parlamentine veikla turi gėlės ir suvenyrai, tačiau R. Baškienė tam išleido beveik 700 litų. Dar už šešis šimtus litų pirko knygų, popieriui, šratinukams, sąvaržėlėms ir kitoms kanceliarinėms prekėms – išleido beveik devynis šimtus litų. O porą šimtų litų skyrė  laiškams.

REKLAMA

Gėlių ir suvenyrų pirkimą, kaip parlamentinę veiklą, plačiai kultivuoja ir Vilniuje gyvenantis bei šiauliečiu save vadinantis Valentinas Mazuronis. Šiai veiklai jis išleido beveik 400 litų. Šiame kontekste kiek nublanksta Seimo narys Edvardas Žakaris, išleidęs kiek per šimtą litų. Šis politikas bene daugiausiai pinigų išleido pokalbiams telefonu ir transportui – iš viso per du tūkstančius litų.

Didžiausios sumos – transportui

Vienmandatėse rinkimų apygardose išrinkti Seimo nariai kiekvieną pirmadienį dirba priimamuosiuose, tad privalo važinėti pas rinkėjus. Taigi, turėtų išleisti daugiau pinigų kelionėms.

REKLAMA
REKLAMA

Antai vienmandatėje apylinkėje išrinktas E. Žakaris per tris mėnesius išleido 1,2 tūkstančio litų. Panašiai kelionėms į Radviliškio rajoną, kur buvo išrinktas, išleido Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas – apie pusantro tūkstančio litų. O štai šiaulietis Laimontas Dinius, neturintis vienmandatės rinkimų apygardos, transportui išleido apie keturis tūkstančius litų. Gerokai daugiau negu kitas Šiauliuose, vienmandatėje apylinkėje, išrinktas V. Simulik, kuris pakeliui „pavėžina“ ir kitus kolegas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienmandatės rinkimų apygardos neturintis V. Mazuronis apie pusantro tūkstančio litų išleido kurui, tepalams ir automobilio priežiūrai. Neskaičiuojant pinigų automobiliui apdrausti. O šio politiko sūnus Andrius Mazuronis drauge su automobilio nuoma – beveik šešis tūkstančius litų. Jį pranoko tik šiaulietis Seimo narys Andrius Šedžiuis, kelionėms išleidęs daugiau kaip šešis tūkstančius litų. Tiesa, transportas – viena iš dviejų A. Šedžiaus deklaruotų, su parlamentine veikla susijusių išlaidų. Dar apie šimtą litų politikas skyrė pokalbiams telefonu apmokėti.

Juozas GINKUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų