REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo paieškos portalas „CarrerCast“ sudarė sąrašą, kuriame yra išskirti mažiausiai streso sukeliantys darbai Jungtinėse Amerikos Valstijose, rašo portalas CNBC.

REKLAMA
REKLAMA

„Mažiausiai streso sukeliantys darbai yra tie, kur iš jūsų nėra daug tikimasi, ir jūs pilnai galite planuoti savo darbo dieną, - sako internetinių portalų CareerCast.com ir JobsRated.com leidėjas Tony Lee. – Dirbdami savo darbą jūs nesate priklausomas nuo to, kaip kiti žmonės dirba savo darbus.“

REKLAMA

Jis taip pat pridėjo, kad šie darbai paprastai yra dirbami nuo 9 valandų ryto iki 5 valandos vakaro, tad jums nereikia parsinešti papildomo darbo į namus. Be to, negalima neįvertinti to, kad dirbdami šiuos darbus jūs demonstruojate savo įgūdžius ar teikiate paslaugas, kurių reikia kitiems žmonėms. Dėl šių priežasčių jūsų klientai neretai būna jums dėkingi, jie jus vertina ir patys pasirenka dirbti kartu su jumis.

Tiesą sakant, mažai streso sukeliančių darbų paklausa yra pakankamai didelė, ypatingai turint omenyje tai, kad atlyginimai šiuose darbuose nedaug skiriasi nuo daugiausiai streso sukeliančiuose darbuose.

REKLAMA
REKLAMA

Vertindama darbus „CareerCast“ komanda atsižvelgė į 11 veiksnių: kelionė, prognozė/potencialus pajamų augimas, darbų atlikimo terminas, darbas visuomenėje, konkurencingumas, fizinio pasirengimo poreikis, aplinkosauginės sąlygos, darbas su nuodingomis medžiagomis, pavojus gyvybei, pavojus kitų žmonių gyvybei ir susitikimas su žmonėmis.

Siūlome susipažinti su įdarbinimo įmonės pateiktu 10 mažiausiai streso sukeliančių 2012 metų darbų.

Elektros technikas

Vidutinės metinės pajamos: 56,04 tūkst. JAV dolerių

A. Kubilius siūlo Baltarusijos ir Kaliningrado AE pagamintai elektrai įvesti kvotas (Fotodiena.lt/A. Bagdono nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Elektros technikas  (Fotodiena.lt/A. Bagdono nuotr.)

Elektros technikai gali sukurti, sumontuoti ir išbandyti elektros įrenginius. Pasak T. Lee, pagrindinė priežastis, dėl kurios ši profesija pateko į šį sąrašą, yra ta, kad darbininkai dirba pagal savo sudarytą grafiką ir neturi didelių darbų užbaigimo terminų. Be to, reikia turėti omenyje, kad elektros sistemos yra visų namų ūkio ir verslo šakų pagrindas. Net ir tie asmenys, kurie yra linkę visus darbus atlikti patys, baiminasi prikišti nagus prie elektros darbų, baimindamiesi sudeginti savo namus. Taigi daugelis iš mūsų noriai skambina ekspertui ir palieka visus darbus jiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baldų apmušėjas

Vidutinės metinės pajamos: 29,96 tūkst. JAV dolerių

Mergina ant sofos (AFP nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Mergina ant sofos (AFP nuotr.)

Jei esate baldų apmušėjas, tuomet greičiausiai dirbate savo mėgstamą darbą, o ne vien tik dirbate tam, kad apmokėtumėte mokesčius. Be to, klientai noriai patys jus susiranda. Nekalbant jau apie tai, kad galite patys susidėlioti savo darbo valandas, o už jūsų darbą bus ne tik atlyginta, tačiau ir maloniai atsidėkota.

Dietologas

Vidutinės metinės pajamos: 53,25 tūkst. JAV dolerių

Dieta (nuotr. freedigitalphotos.net)Dieta (nuotr. freedigitalphotos.net)

Pirma, jei paskyrėte savo gyvenimą būti dietologu, tuomet internete ieškoti receptų ir patarimų apie dietą nėra vien tik per pietų pertraukėlę atliekama veikla. Tai yra jūsų darbo dalis. Pas jus apsilankę klientai nori jūsų pagalbos, jie nori geriau maitintis ir geriau jaustis. Jiems jūsų reikia. Pradėję pastebėti rezultatus, klientai bus nepaprastai jums dėkingi už tai, kad padėjote jiems pasiekti jų tikslų, kurių be jūsų pagalbos jiems nebūtų pavykę pasiekti.

REKLAMA

Tiksliųjų prietaisų surinkėjai

Vidutinės metinės pajamos: 31,25 tūkst. JAV dolerių

Mechanikas (nuotr. SCANPIX)Mechanikas (nuotr. SCANPIX)

Tiksliųjų prietaisų surinkėjas dirba su dalinio ar galutinio surinkimo produktais, tokiais kaip mašinos, elektroniniai prietaisai ar lėktuvai. Kai kurie iš jų dirba didelėse kompanijose, kiti – vos dviejų ar trijų žmonių įmonėse, kurios atlieka tik vieno konkretaus tipo produkto surinkimą.

 

„Tai yra žemiausias gamybos proceso sluoksnis, tačiau jis yra mažiausiais streso keliantis, – sako T. Lee. – Jūs atliekate galutinį darbą.“

REKLAMA

Pasak jo, šiame darbe niekas nenori klaidų, todėl nėra didelio spaudimo ir galima dirbti sau priimtinu tempu.

Audiologas

Vidutinės metinės pajamos: 66,66 tūkst. JAV dolerių

ausinės (nuotr. SCANPIX)Vyriškis su ausinėmis  (nuotr. SCANPIX)

Audiologas yra asmuo, kuris dirba su klausos sutrikimų turinčiais asmenimis ir padeda jiems pagerinti jų klausą. Audiologai atlieka įvairius bandymus, nustato diagnozę ir paskiria gydymą savo pacientams. Dirbdami šį darbą jūs padedate kitiems žmonėms pagerinti vieną iš esminių jų pojūčių, kuris yra naudojamas kiekviename gyvenimo žingsnyje. Dėl šios priežasties už jūsų darbą klientai jums yra labai dėkingi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Medicinos laboratorijos laborantas

Vidutinės metinės pajamos: 36,28 tūkst. JAV dolerių

Mokslo laboratorija. TopFoto / Scanpix nuotr. (nuotr. Balsas.lt)Laboratorija (Scanpix nuotr.)

Tai yra žmonės, kurie iš tiesų dirba laboratorijose. Jie atlieka laboratorinius testus ir analizes. Laborantai atlieka visus su žmogaus sveikatos poreikiais susijusius tyrimus. Jie turi būti metodiški ir tikslūs, tačiau nėra jokių darbų užbaigimo terminų. Pasak T. Lee, medicininės ataskaitos turi būti atliktos preciziškai tiksliai, todėl kiekvienas su jomis susidūręs žino, kad negali būti jokių užbaigimo terminų.

REKLAMA

Siuvėjas

Vidutinės metinės pajamos: 26,56 tūkst. JAV dolerių

Susitikime su siuvėjomis būsimieji darbdaviai pažadėjo priimti 60 darbuotojų (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)Siuvėjos (nuotr. SCANPIX)

Panašiai kaip ir baldų apmušėjas, 9 kartus iš 10 siuvėjas šią profesiją pasirinko dėl meilės darbui. Galima pridėti dar ir tai, kad galite pasirinkti savo darbo valandas, o klientai jums yra labai dėkingi už tai, kad padėjote jiems atrodyti gražiau.

Kirpėjas

Vidutinės metinės pajamos: 22,76 tūkst. JAV dolerių

Kirpykla (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)Kirpėjas (nuotr. SCANPIX)

Pirmiausiai, kirpėjai turi privalumą dėl to, kad daro tai, kas jiems patinka. Be to, jie padeda žmonėms tapti gražesniais ir dėl savo darbo susilaukia klientų dėkingumo. Įsivaizduokite, jei kiekviena darbo diena biure baigtųsi fraze: „Ačiū, jūs nuostabus.“

REKLAMA

Juvelyras

Vidutinės metinės pajamos: 35,17 tūkst. JAV dolerių

Moteris deimantų pasigedo tik po penkių dienų („Scanpix“ nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Juvelyrė  (Scanpix nuotr.)

Šiuo atveju juvelyrai taip pat pasirinko šią profesiją dėl meilės amatui. Jiems tiesiog patinka dirbti su brangakmeniais ir padėti klientams išsirinkti jiems tinkamus auskarus ar karolius. Savo darbe juvelyrai dirba su gražiais ir vertingais daiktais, kurie žmones ar jų mylimuosius verčia šypsotis.

Medicininių įrašų specialistas

Vidutinės metinės pajamos: 32,35 tūkst. JAV dolerių

Valstybinė ligonių kasa teigia, kad ligoninis gydymas turėtų likti tik valstybės rankose (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)Medicininių įrašų specialistė  (nuotr. SCANPIX)

Na o mažiausiais streso sukelianti profesija yra medicininių įrašų specialistas. Šios profesijos atstovų nederėtų painioti su medicinos laboratorijose dirbančiais laborantais. Šie žmonės dirba daktarų biuruose, o ne laboratorijose. Jų užduotis yra užtikrinti, kad visi įrašai yra savo vietose, kad esant reikalui gydytojas juos greitai galėtų susirasti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galbūt manėte, kad pirmąją vietą šiame sąraše užėmęs darbas bus kur kas prabangesnis, tačiau sutikite – krūvos popierinių aplankų nėra tokios erzinančios kaip šalia esančiame kabinete sėdintis kolega.

„Apie šį darbą negalvojate prieš ateidami į savo darbovietę, o išėję iš darbo iškart apie jį pamirštate, – sako T. Lee. – Tai yra labai mažai streso sukeliantis darbas, tačiau šios profesijos atstovai teikia paslaugas, kurių reikia žmonėms.“

Skaitytojai, kokie darbai, jūsų nuomone, kelia mažiausiai streso?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų