REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos teimas pinigine bauda nubaudė kartelį sudariusius kosmetikos gamintojus, tokius kaip „Chanel“, „Christian Dior“ ir „L'Oreal“.

REKLAMA
REKLAMA

Gera kosmetika – brangus malonumas, kurio trokšta kiekviena moteris. Tačiau pasirodo tai priklauso ne tik nuo kosmetikos kokybės, bet ir nuo gamintojų susitarimo, kokiomis kainomis turi būti parduodamos geidžiamos prekės.

REKLAMA

Prieš šešerius metus Prancūzijos konkurencijos tarnyba nubaudė kompanijas, slapta ir neteisėtai susitarusias dėl kainų.

Pasak Konkurencijos tarnybos, tarp 1997 ir 2000 metų, kompanijos buvo sutarusios su platintojais panaikinti konkurenciją tarp jų produktais prekiaujančių mažmenininkų.

Tada buvo nustatytos ir priemonės, užtikrinančios, kad susitarimo būtų palikomasi. Platintojų, atsisakiusių produktus parduoti už kainas, kurias nustato kompanija, laukė spaudimas ir grasinimai.

REKLAMA
REKLAMA

Paryžiaus apeliacinis teismas patvirtino 2006-aisiais skirtą baudą 13 prabangios kosmetikos gamintojų, kuriems teks sumokėti 40 milijonų eurų.

Teismo sprendime atsidūrė tokie visiems gerai žinomi prancūzų kosmetikos pasaulio vardai: „Jean-Paul Gaultier“, „Chanel“, „Christian Dior“, „Clarins Fragrance group“, „Clinique“, „L'Oreal“, „Yves Saint Laurent“. Nubausti ir platintojai – „Marionnaud“, „Sephora“ ir „Nocibe“.

Viktorija MICKUTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų