REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano prezidentas trečiadienį pademonstravo, kad nekreipia dėmesio į pasaulio valstybių pastangas suderinti paskutines detales rezoliucijos projekte dėl naujų sankcijų jo šaliai, ir sakė, kad Iranas nepasiduos.

REKLAMA
REKLAMA

"Jūs visi sėdit drauge ir mainotės popieriais", - per mitingą centrinėje Jezdo provincijoje sakė Mahmoudas Ahmadinejadas (Mahmudas Ahmadinedžadas), kurio kalbą tiesiogiai transliavo valstybinė televizija.

REKLAMA

"Bet jūs klystate. Jūs izoliuojatės, - pareiškė prezidentas. - Jei manote, ... kad galite priversti Irano valstybę pasiduoti, klystate".

Šešios įtakingos pasaulio valstybės - Jungtinės Valstijos, Didžioji Britanija, Prancūzija, Vokietija, Rusija ir Kinija - svarsto griežtesnes sankcijas Iranui už atsisakymą sustabdyti urano sodrinimą.

Balsavimo dėl siūlomų naujų sankcijų data dar nepaskirta, bet pasiuntiniai Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje mano, kad balsavimas galėtų įvykti šį savaitgalį.

REKLAMA
REKLAMA

Iranas, kuris pagal naftos eksporto apimtis yra ketvirtoji valstybė pasaulyje, tvirtina, kad jo branduolinės programos tikslai yra vien elektros energijos gamyba.

M.Ahmadinejadas leido suprasti, kad Iranas urano sodrinimo nesustabdys.

"Irano valstybė ... gins visas savo teises", - sakė jis.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų