REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą Panevėžio miškų urėdijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos išplatintame pranešime rašoma, kad pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo valstybinėje įmonėje Panevėžio miškų urėdijoje.

REKLAMA

Informuojama, kad kratos trečiadienį, sausio 25 dieną, buvo atliktos Panevėžio miškų urėdijos urėdo Daugirdo Lukoševičiaus ir kelių urėdijos darbuotojų darbo vietose bei namuose. D. Lukoševičiui įteikti įtarimai, o du urėdijos darbuotojai sulaikyti 48 valandoms.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys.

REKLAMA
REKLAMA

STT pareigūnai urėdo D. Lukoševičiaus sulaikyti negalėjo – jis serga ir gydosi ligoninėje. Jam skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Kuo konkrečiai įtariami miškininkai, neskelbiama. To nežino ir Generalinė miškų urėdija. Urėdijos vyriausiasis patarėjas Andrius Vancevičius teigė galįs tik tiek pasakyti, kad du urėdijos darbuotojai sulaikyti dviem paroms.

„Apie įvykius Panevėžio miškų urėdijoje informaciją gavome trečiadienį, besibaigiant darbui, – aiškino jis. – Kontroliuojančiam ikiteisminį tyrimą prokurorui prisiskambinome tik vakar. Jis tepasakė, jog pradėtas ikiteisminis tyrimas ir kad urėdas D. Lukoševičius ligoninėje, o dėl kokių vykdomų darbų Panevėžio urėdijoje vyksta tyrimas, nepasakė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neoficialiomis žiniomis, Panevėžio miškų urėdijoje ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl nusikalstamos veikos, susijusios su žvėrelių (danielių) apskaita.

Kad urėdija vykdo minėtų žvėrelių apskaitą, patvirtino Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos skyriaus vedėjas Albertas Mikašauskas.

„Jie mums pateikia informaciją, kiek danielių yra aptvaruose, kiek jų parduota ir paleista į laisvę. Tokia informacija pateikiama kasmet. Tačiau dabar negaliu pasakyti, kiek žvėrelių 2011 metais buvo aptvaruose, kiek paleista į laisvę ir parduota. Miškų urėdija turi teisę žvėrelius parduoti. Yra patvirtintos pardavimo programos ir nustatytos parduodamų žvėrelių kainos. Kiek pamenu, pernai Panevėžio miškų urėdija danielius pardavė Pakruojo urėdijai“, – pasakojo apie danielių prekybą A. Mikašauskas.

REKLAMA

Priminsime, kad į STT Panevėžio valdybos akiratį jau pateko dvi Savivaldybės kontroliuojamos įmonės – „Aukštaitijos vandenys“ ir „Panevėžio energija“. Įtarimų abiejose bendrovėse sukėlė viešųjų pirkimų konkursai.

Be to, įtarimų šešėlis krito ir ant Seimo nario Vito Matuzo žmonos Danutės Matuzienės. Jai pareikšti įtarimai ir teismo sprendimu skirtas 3 mėnesių namų areštas. Be to, „Panevėžio energijoje“ atliekamas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl karšto vandens skaitiklių patikros ir keitimo konkurso, kurio vertė apie pusantro milijono litų.

Raimonda MIKUČIONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų