REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Costa Concordia“ kapitono žmona: neturite teisės teisti mano vyro

Ant seklumos užplaukusio lainerio kapitono Francesco Schettino žmona tvirtai užstojo savo vyrą, teigdama, kad „labai lengva būti teisėjais iš sausumos“.

Ant seklumos užplaukusio lainerio kapitono Francesco Schettino žmona tvirtai užstojo savo vyrą, teigdama, kad „labai lengva būti teisėjais iš sausumos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gina žmona

Fabiola Russo, F. Schettino, kuriam gresia kaltinimai dėl netyčinės žmogžudystės, žmona, teigia, kad jos vyrui prilipdyta „Kapitono bailio“ pravardė yra visiškai neteisinga: „Tie, kurie yra jūroje – naviguoja, kurie yra sausumoje – teisia“, praneša The Telegraph.

REKLAMA

Ji taip pat teigia, kad jos vyras praleido nemažai laiko melsdamasis už nelaimės aukas: „Aš taip pat meldžiuosi už aukas, nes mes puikiai žinome, koks tai skausmas. Francesco irgi meldžiasi – mūsų tikėjimas yra vienas iš mus vienijančių dalykų“. Fabiola tvirtina, kad jos vyras buvo puikus kapitonas, kurį jo komanda vertino kaip „maestro“.

Melagis

Pats kapitonas Schettino taip pat apkaltintas bandymu sufabrikuoti nelaimės priežastį. Teigiama, kad Schettino bandė įtikinti vieną iš „Costa Cruises“ pareigūnų liudyti, kad lainerio nelaimė nutiko dėl energijos tiekimo sutrikimų. Tačiau iš tiesų šie sutrikimai įvyko jau po laivo susidūrimo su uola, kai į lainerį pradėjo sunktis vanduo. Roberto Ferrarini, kuris tądien budėjo, pripažino, kad kapitonas siekė pameluoti.

REKLAMA
REKLAMA

Kompensacija

Prieš dvi savaites prie Italijos krantų katastrofą patyrusio laivo „Costa Concordia“ savininkai su keleivių atstovais susitarė dėl kompensacijos, praneša agentūra AFP.

Pasak Italijos vartotojų teisių apsaugos organizacijos „Adoc“, kiekvienas keleivis gaus 11 000 eurų kompensaciją ir 3 tūkst. eurų už sumokėtą kelialapį bei grįžimo namo išlaidas.

Tokio dydžio kompensacijas gaus 3 000 lainerio keleivių iš 3 200, paskelbė organizacija. Žuvusiųjų artimiesiems, taip pat sužeistiems keleiviams bus skirtos kitokio dydžio išmokos. „Costa Concordia“ plaukė 60 šalių gyventojai.

„Adoc“ kalbėjo apie „istorinį susitarimą“. Tikimasi, kad jam pritars 85 proc. keleivių.

Iki šiol patvirtinta, kad per incidentą žuvo 16 žmonių. Dar tiek pat laikomi dingusiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų