REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonavos rajono apylinkės teismas už piktnaudžiavimą ir dokumentų klastojimą vykdant viešuosius pirkimus buvusiam Jonavos rajono savivaldybės tarybos nariui Ž. Ž. skyrė dvejų metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Uždarosios akcinės bendrovės buvusiam direktoriui K. S. už padėjimą piktnaudžiauti ir dokumento klastojimą – aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA
REKLAMA

Abiem nuteistiesiems bausmės vykdymas atidėtas.

Teismas nustatė, kad Ž. Ž., būdamas Jonavos rajono savivaldybės Viešųjų pirkimų komisijos nariu, vykstant stomatologinės medicininės įrangos pirkimams, pats parinko galimus tiekėjus, siekė, kad jo draugo įmonė būtų pripažinta konkurso nugalėtoja. Ž. Ž. pats už šią įmonę rinko dokumentus vešiesiems pirkimams, sugalvojo pirkimo kainą ir pateikė juos komisijai.

REKLAMA

Padedamas K. S., jis klastojo dokumentus ir pateikė juos Viešųjų pirkimų komisijai, kuri Ž. Ž. proteguojamą uždarąją akcinę bendrovę pripažino konkurso nugalėtoja.

Po kurio laiko Ž. Ž. su K. S. už konkursą nugalėjusią įmonę surado ir nupirko medicininę įrangą, kurią savivaldybei pardavė kelissyk brangiau: pirko už beveik 7 tūkst. litų, pardavė beveik už 24 tūkst. litų.

Šis nuosprendis per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Kauno apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų