REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Antikorupcijos komisijos narys „tvarkietis“ Kęstas Komskis kreipėsi į Seimo Antikorupcijos komisiją, siūlydamas jai pasidomėti Sveikatos apsaugos ministerijos rengiamo, daug lėšų pareikalavusio, tačiau iki šiol vis dar neįgyvendinto, neveikiančio projekto „E. sveikata“ plėtros projektu „E. recepto plėtra“. Ano parlamentaro, jau pats sumanymas plėsti neveikiantį projektą kelia rimtų įtarimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Seimo Antikorupcijos komisija ne kartą yra nagrinėjusi Sveikatos apsaugos ministerijos veiksmus ar neveikimą, įgyvendinant projektą „E. sveikata“, kuriam iš Europos Sąjungos ir valstybės biudžeto jau yra išleista apie 30 mln. litų. Nors į šį projektą jau investuota didelė pinigų suma, sugaišti keleri metai, tačiau projektas neįgyvendintas. Iki šiol neatsakytas klausimas, kas kaltas dėl tokių didelių lėšų iššvaistymo, tačiau, nepaisant to, SAM toliau tęsia abejotino skaidrumo veiklą. Panašu, kad šis projektas bus tik dar vienas pinigų plovimo atvejis. Juk ką SAM ruošiasi plėtoti, jei iki šiol nėra veikiančios jokios projekto „E. sveikata“ dalies? Yra ir daugiau klausimų ir abejonių keliančių detalių“, – teigė Seimo narys K. Komskis.

REKLAMA

Anot K. Komskio, šį SAM investicinį projektą parengė konkurso būdu atrinkta kompanija „Ernst & Young“.

„Kyla abejonių dėl šios kompanijos pasirinkimo skaidrumo, nes pasižiūrėjus į „Investicinio projekto parengimo konkurso sąlygas“ matyti, jog laikas, per kurį turi būti parengtas investicinis projektas, yra nerealiai trumpas. Dėl šios priežasties kyla įtarimų, kad dar prieš paskelbiant tokios apimties konkursą laimėtojas, konkurso tikslas ir rezultatai jau iš anksto buvo žinomi. Be to, iš sveikatos sistemos specialistų yra gauta signalų, kad parengtas investicinis projektas yra paviršutiniškas, neatitinkantis lūkesčių, ir jo diegimas ateityje gali sukelti sisteminių problemų“, – sako K. Komskis.

Parlamentaro duomenimis, planuojamam projektui ketinama skirti apie 7 milijonus litų. VšĮ Centrinei projektų valdymo agentūrai projekto paraiška jau pateikta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų