REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių miesto politikai taiko drastiškas taupymo priemones biudžetininkams, kurių algos mažėja ir 25 procentais, ir net 50 procentų. Bet patys neįstengia atsisakyti nė priemokų prie tūkstantinių algų.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar miesto Tarybos reglamento vingrybėse paskendo siūlymas nubraukti priemokas Administracijos vadovams. Už šią alternatyvą nė nebalsuota.

REKLAMA

Taryba tik sumažino priemokas prie algų Savivaldybės administracijos direktoriui Vladui Damulevičiui ir jo pavaduotojams.

V. Damulevičius už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą gaus 20 procentų algos priemoką. Iki šiol gaudavo 40 procentų. Direktoriaus pavaduotojams skirtos 5 procentų priemokos. Gaudavo 25 procentų.

„Kitiems algas mažiname 25– 30 procentų, varome į gatvę, o čia tik diskutuojame, ar reikia mažinti priedus prie algų“, – valdančiosios koalicijos cinizmu piktinosi nepriklausomas Tarybos narys Stasys Tumėnas.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek mažės Savivaldybės administracijos vadovų algos dėl sumažinto priedo?

„15 procentų“, – tvirtino Personalo skyriaus vedėja Edita Čičelienė.

Direktorius, gaunantis 6000 litų ant popieriaus, nuo vasario 1 dienos gaus 800 litų mažiau. Direktorių pvaduotojų algos mažės 580 litų.

Kitas nepriklausomas Tarybos narys Artūras Visockas teikė sprendimo projektą iš viso naikinti priemokas vadovams. Bet meras Justinas Sartauskas iš pradžių lyg ir teikęs balsuoti už šią alternatyvą, po koalicijos partnerių abejonės, ar laikomasi reglamento, persigalvojo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Esą nors A. Visockas sprendimo projetą ir pateikė prieš 24 valandas iki Tarybos posėdžio, kaip reglamentas numato, bet jis nebuvo svarstytas nė viename Tarybos komitete.

„Savivaldybė turėjo vieną iš paskutinių šansų, nors kiek garbės ir orumo parodyti“, – teigė A. Visockas ir pareiškęs, jog nebemato prasmės „būti tokiame posėdyje“, paliko salę.

Rūta JANKUVIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų