REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva sieks, kad rusų gamtinių dujų koncernas „Gazprom“ per derybas peržiūrėtų savo tiekiamos žaliavos kainą, tačiau neketina sutikti su Maskvos reikalavimu atsisakyti dujų sistemos pertvarkos pagal europietiškus standartus, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Andrius Kubilius, jo patarėjai ir Rusijos pusė patvirtino, kad artimiausiomis dienomis, greičiausiai jau kitą savaitę, įvyks Lietuvos ministro pirmininko ir „Gazprom Eksport“ vadovo Aleksandro Medvedevo susitikimas, kuriame bus svarstomos galimybės sumažinti Rusijos Lietuvai tiekiamų gamtinių dujų kainą. Tiesa, prognozuojama, kad derybos bus įtemptos ir gali baigtis be apčiuopiamų rezultatų.

REKLAMA

Tuo tarpu rusų laikraštis „Izvestija“ tikina, jog rusai gali sumažinti dujų kainą Lietuvai mainais už tai, kad nebūtų įgyvendintas ES Trečiasis energetikos paketas. Šiuo paketu, be kita ko, numatoma dujų vamzdynų verslą atskirti nuo dujų tiekėjų.

Tai reiškia, kad dujų tiekimo vamzdžiai Lietuvoje, kaip ir visoje ES, ilgainiui nebepriklausys „Gazprom“. „Lietuvos dujų“ pertvarką pagal ES reikalavimus numatoma atlikti 2013 m. Lietuvos atstovai neketina keisti savo nuostatų dėl Trečiojo energetikos paketo įgyvendinimo. Vis dėlto tikimasi, kad derybos su „Gazprom“ bus produktyvios, mat patys rusai išsakė norą derėtis, ko anksčiau nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų