REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijoje priimtas įstatymas dėl armėnų genocido „kelia daug klausimų“. Tai ketvirtadienį pareiškė Europos Tarybos žmogaus teisių komisaras Tomas Hamarbergas (Thomas Hammarberg), kurio įgaliojimai baigiasi balandžio 1-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausias Europos žmogaus teisių gynėjas ketvirtadienį paskutinį kartą kalbėjo ETPA plenarinėje sesijoje.

REKLAMA

„Politiniai organai neturėtų priiminėti sprendimų, kokia istorijos versija yra teisinga, - pažymėjo T. Hamarbergas. - Teisę reikšti savo nuomonę galima apriboti tik tuomet, jeigu gresia neapykantos kurstymo pavojus - šiuo atveju tokį elgesį galima laikyti nusikalstamu“.

Sausio 23-iąją Prancūzijos parlamentas galutinai aprobavo įstatymo projektą, pagal kurį viešas armėnų genocido Osmanų imperijoje 1915 metais neigimas kvalifikuojamas kaip nusikaltimo „menkinimas“. Pažeidėjams gresia 45 tūkstančių eurų bauda ir įkalinimas iki vienerių metų.

Turkijos vadovybė ne kartą yra pareiškusi, kad bet kokia užuomina apie armėnų genocidą bus laikoma visos turkų tautos įžeidimu. Ankaros nuomone, Prancūzijos parlamentarų sprendimas yra politizuotas ir priimtas didelės Prancūzijoje gyvenančios armėnų diasporos spaudimu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų