REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės Valstijos išvedė savo pajėgas iš Irako, nes žlunga jos ekonomika ir tokiu būdu siekiama taupyti, savo internetiniame tinklalapyje paskelbė „Al Qaeda“. Tai pirmas grupuotės pasisakymas po to, kai praėjusį mėnesį JAV išvedė visus savo karius iš Irako po devynerius metus trukusios kampanijos, praneša AP.

REKLAMA
REKLAMA

„Al Qaeda“ - vieni didžiausių JAV priešų Irake. Ši grupuotė atsakinga už išpuolius prieš JAV kariškius, Irako saugumo pajėgas ir amerikiečių remiamas vyriausybines institucijas. Nuo tada, kai JAV baigė savo operacijas Irake, „Al Qaeda“ ir kitos sunitų kovotojų grupuotės pradėjo puldinėti šiitus. Nuo metų pradžios jau žuvo 170 žmonių. Baiminamasi, kad smurto protrūkis ir gilėjanti politinė krizė gali atvesti šalį prie pilietinio karo slenksčio.

REKLAMA

Garso įraše „Al Qaeda“ Irake atstovas, prisistatęs Abu Mohamedu al Adnaniu (Abu Mohammed al-Adnani), teigė, jog „Amerika buvo nugalėta Irake“.

„Jie pasitraukė, nes ekonominiai nuostoliai ir žmonių netekimas yra nepakeliamas, - sakė A. M. al Adnanis. - Amerikos bankrotas ir žlugimas neišvengiami. Tai yra tikroji pajėgų išvedimo priežastis“.

„Al Qaeda“ atstovas ragino buvusius grupuotės kovotojus „neatsisakyti džihado“ dabar, kai JAV pajėgų išvedimas yra baigtas. Jis pagrasino, jog bus surengta daugiau atakų prieš šiitų vyriausybę, sakydamas, kad „mūsų sprogmenys yra prie ministro pirmininko Nurio al Malikio (Nouri al-Maliki) durų“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų