REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vatikaną sudrebino korupcijos skandalas. Italijos televizijos atliktas tyrimas atskleidė, jog įtakingas pareigūnas prieš savo valią buvo paskirtas ambasadoriumi Vašingtone po to, kai prabilo apie korupciją ir pinigų švaistymą.

REKLAMA
REKLAMA

Laidos „The Untouchables“, kurią transliavo privati televizija „La 7“ trečiadienio naktį, metu buvo parodyti laiškai, kuriuos arkivyskupas Carlo Maria Vigano, tuo metu buvęs Vatikano miesto valstybės Gubernatorato generalinis sekretorius, 2011-aisiais siuntė popiežiui Benediktui XVI.

REKLAMA

Vatikanas ketvirtadienį kritikavo „metodus“, kuriais buvo naudojamasi žurnalistinio tyrimo metu. Tačiau Vatikanas patvirtino, jog laiškai yra tikri, ir pareiškė „liūdesį dėl slaptų dokumentų paviešinimo“.

C. M. Viganas rašė laiškuose, jog, kai 2009-aisiais pradėjo eiti sekretoriaus pareigas administravimo departamente, išsiaiškino apie korupciją bei pinigų švaistymą sudarant sutartis su kompanijomis išpūstomis kainomis.

REKLAMA
REKLAMA

Viename laiške C. M. Viganas pasakojo popiežiui apie šmeižto kampaniją, kurios metu kiti Vatikano pareigūnai siekia perkelti jį, nes jie susirūpino sužinoję, kad C. M. Viganas imasi drastiškų veiksmų, norėdamas išsaugoti Vatikano lėšas.

Kitame laiške, kuris popiežiui buvo išsiųstas 2011-ųjų balandžio 4 dieną, K. M. Viganas sako išsiaiškinęs apie kai kurių Vatikano miesto investicijų tvarkymą, kuris buvo pavestas dviem fondams, kuriam vadovavo Italijos bankininkų, „labiau paisančių savo interesų“, o ne Vatikano, komitetas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų