REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Bedarbis airių dailininkas Frankas Buckley pastatė namą iš utilizuotų eurų banknotų likučių. Kaip praneša šalies žiniasklaida, bendras „statybinių medžiagų“ nominalas sudarė 1,4 milijardo eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Anot dailininko, jis norėjo sukurti paminklą „beprotybei“, kuri apėmė Airiją prisijungus prie euro zonos 1999 metais ir įvedus bendrą Europos valiutą. F. Buckley pastatė savo namą Dublino verslo centre, kuris išaugo prieš ketverius metus per statybų bumą ir nuo to laiko stovi tuščias.

REKLAMA

„Tai – mus apėmusios beprotybės atspindys. Žmonės investavo milijardus į pastatus, kurie dabar yra beverčiai. Aš norėjau sukurti ką nors vertinga iš nieko“, – apibūdino dailininkas savo kūrinį, kurį jis vadina „milijardo eurų namu“.

Kaip statybines medžiagas F. Buckley naudojo blokus iš supresuotų išimtų iš apyvartos eurų banknotų, kurių jis gavo iš Airijos monetų kalyklos. Sienas ir duris jis papuošė paveikslais, sukurtais iš smulkių banknotų gabalėlių ir penkių centų monetų.

Dailininkas tikisi, kad Europos politikams galiausiai pavyks išspręsti žemyną apėmusios skolų krizės problemą. „Bet jei vis dėlto euro išgelbėti nepavyks, aš turėsiu daug puikios medžiagos naujiems projektams, – pareiškė visur teigiamų momentų įžvelgiantis airis. – Kad ir ką žmonės kalbėtų, bet euras yra labai gera izoliacinė medžiaga – mano name visada šilta“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų