REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sausio 13 d. startavęs naujas režisieriaus Algimanto Puipos filmas „Miegančių drugelių tvirtovė“, sukurtas pagal to paties pavadinimo Jurgos Ivanauskaitės romaną, į kino sales jau sukvietė beveik 30 tūkst. kino mėgėjų. Dvi savaites kino topo viršūnėje filmui išsilaikyti padėjo itin teigiami žiūrovų ir kino profesionalų atsiliepimai. Gerų žodžių filmui nepašykštėjo ir kino apžvalgininkas, vienas iš festivalio „Kino pavasaris“ programos sudarytojų Edvinas Pukšta.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak apžvalgininko, filmas „Miegančių drugelių tvirtovė“, nepaisant jame gvildenamų opių temų, yra šviesus, ironijos kupinas kūrinys, kurio žiūrėjimas kino salėje nė kiek neprailgsta, o pabaiga palieka daug vietos asmeninėms interpretacijoms.

REKLAMA

Kadras iš filmo „Miegančių drugelių tvirtovė“ (nuotr. „Meed Films“)Kadras iš filmo „Miegančių drugelių tvirtovė“ (nuotr. „Meed Films“)

Aptariant filmo personažus ir juos sukūrusius aktorius, komplimentų negailima pagrindinio moters vaidmens atlikėjai ir antrajai filmo režisierei Janinai Lapinskaitei. Jos sukurta Monika – drąsi, intymi, graži ir stilinga moteris, kuri atrodo ne prasčiau už Monicą Belucci ir priverčia pamiršti savo tikrąjį amžių. Prie Monikos įvaizdžio kūrimo prisidėjo ir viena garsiausių Lietuvos dizainerių Ramunė Piekautaitė, Monikai paskolinusi rūbų iš savo kolekcinio garderobo.

REKLAMA
REKLAMA

Ne mažiau svarbus - ir tai ne kartą pabrėžė ir pats filmo režisierius – yra J. Lapinskaitės indėlis į filmo scenarijaus kūrimą. Jos komentarų ir pastabų pagalba buvo perrašyta ne viena scena, ji padėjo A. Puipai pažvelgti į slapčiausias moters pasaulio vietas.

Kadras iš filmo „Miegančių drugelių tvirtovė“ (nuotr. „Meed Films“)Kadras iš filmo „Miegančių drugelių tvirtovė“ (nuotr. „Meed Films“)

Puikių atsiliepimų sulaukė ir trys jaunosios aktorės – Giedrė Giedraitytė, Miglė Polikevičiūtė bei Elzė Gudavičiūtė – įtikinamai suvaidinusios iš Vokietijos sugrąžintas prostitutes Gitaną, Kristiną ir Eglę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E. Pukšta pastebi, kad klaidinga manyti, jog „Miegančių drugelių tvirtovė“ skirtas tik moteriškai auditorijai. Pasak jo, vyrai šiame filme taip pat atras daug jiems aktualių, kartais ne itin „patogių“ temų, o išėję iš kino salės, turės apie ką padiskutuoti ir pamąstyti.

„Miegančių drugelių tvirtovė“ jau rodomas Lietuvos kino teatruose. Siūlome pažiūrėti filmo anonsą:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų