REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvių pamėgta atostogų vieta – Egiptas – pastaruoju metu kelia prieštaringas asociacijas, mat dėl politinių neramumų yra atšauktos ir ekskursijos į šalies sostinę Kairą, Luksoro miestą, ir kruizai Nilu. Šiuo metu Egipte – pats turizmo sezono įkartštis, bet dažnai pasikartojantys incindentai verčia turistus pamąstyti, ar atostogos šioje šalyje tikrai saugios.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 26 d. estų spauda pranešė apie tai, kad Egipte sulaukyti devyni turistiniai autobusai, vykę iš Kairo į Hurgadą. Turistamas, tarp kurių buvo ir apie 20 estų, teko devynias valandas praleisti autobusuose, mat išpuolio organizatoriai – ginkluoti sukilėliai – įkaitams neleido išlipti. Tai antras išpuolis Egipte, kurio metu nukenčia estų turistai.

REKLAMA

Kelionių organizatoriai ramina turistus

Naujienų portalas Balsas.lt pasiteiravo keliones į Egiptą organizuojančios kompanijos „Novaturas“ apie situaciją šalyje: „Pasak „Novaturo“ atstovų, esančių Hurgadoje bei Šarm aš Šeiche, situacija kurortuose rami, žmonės poilsiauja kaip įprasta. Situacija tradicinė tokiems atvejams, daugiau panikos keliama Lietuvoje, bet pačiuose kurortuose žmonės gyvena atostogų ritmu. Tačiau, savaime suprantama, mes atidžiai sekame situaciją, nuolat gauname naujausią informaciją iš savo atstovų Egipte, esant reikalui, reaguotume nedelsdami. Šiuo metu visa mūsų turima informacija rodo, kad abiejuose kurortuose – Hurgadoje ir Šarm aš Šeiche – yra saugu ir ramu“, – teigė kompanijos rinkodaros ir komunikacijos vadovė Sigita Dabulė.

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovės teigimu, sulaukiam skambučių iš įsigijusių keliones turistų: „Atsižvelgdami į  Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerijos paskelbtą rekomendaciją susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į tam tikras Egipto sritis, ekskursijų į Luksorą bei Kairą šiuo metu poilsiautojams nesiūlome, daugiau jokių pakeitimų kelionėse nėra. Žinoma, kad dėl paskutinių įvykių Egipte sulaukėme skambučių iš turistų, įsigijusių keliones į šią šalį.  Žmonės domisi, ar vyks kelionės.  Mes jiems suteikiame tikslią informaciją iš mūsų partnerių bei atstovų, esančių kurortuose, kad kurortuose situacija rami.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuviai kelionių atsisakyti neskuba

„Novaturo“ atstovės teigimu, dėl politinių neramumų lietuvių noras aplankyti šią šalį nesumažėjo: „Negalėtume pasakyti, kad užsakymų į Egiptą sumažėjo. Egiptas mėgstamas ne tik dėl istorijos ir ekskursijų, bet labiausiai dėl kokybiško poilsio, Raudonosios jūros bei nardymo galimybių.“

Paklausta, apie tai, ką galėtų patarti Egipte esantiems turistams, kad būtų užtikrintas maksimalus saugumas, pašnekovė sakė: „Pagrindinis patarimas vykstantiems šiuo metu į Egiptą, kad atostogas geriau leistų kurortuose. Jei, nepaisant visko, nuspręstų lankyti istorinius objektus, tai reikėtų daryti tik su mūsų partnerių Egipte vykdomomis ekskursijomis ir nesinaudoti vietinių paslaugomis“, – kalbėjo S. Dabulė.

REKLAMA

URM aiškinasi, ar autobusuose buvo lietuvių

Naujienų portalas Balsas.lt susisiekė su Užsienio reikalų ministerijos atstovu Mindaugu Lašu, kuris teigė, kad URM šiuo metu stebi situaciją Egipte bei aiškinasi, ar ginkluotų sukilėlių sulaikytuose autobusuose nebus turistų iš Lietuvos.

URM tinklalapyje apie keliones į Egiptą rašoma:

Rekomenduojama susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į tam tikras šalies sritis.

Artėjant Egipto revoliucijos metinėms sausio 25 d. ir artimiausiomis savaitėmis po šios datos ypač padidėjus demonstracijų ir neramumų galimybei Kaire bei kituose didžiuosiuose Egipto miestuose (Aleksandrijoje, Ismailijoje) rekomenduojame susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į šiuos miestus, o čia jau esančius Lietuvos piliečius elgtis itin budriai, griežtai vengti masinių susibūrimo vietų, laikytis nustatytų apribojimų, visada turėti su savimi asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

REKLAMA

Gerokai padažnėjus protestų ir kelių blokados atvejų Egipto pietuose (ypač kelyje į Luksorą) rekomenduojame atsisakyti turistinių kelionių į Egipto pietuose esančius miestus ir turistinius objektus.

Esant specialiam režimui pasienyje su Gazos ruožu, dėl bendros įtampos ir pasitaikančių išpuolių Sinajaus pusiasalio šiaurinėje dalyje pasienyje su Izraeliu, rekomenduojame susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į pasienio zonas su Gazos ruožu ir Sinajaus pusiasalio šiaurinę dalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų