REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Kauno miesto taryba, atsižvelgdama į piktnaudžiavimu tarnyba įtariamo ir suimto Kęstučio Kriščiūno sausio 19 dienos prašymą, nusprendė atleisti K. Kriščiūną iš savivaldybės mero pavaduotojo pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Iš posėdyje dalyvavusių 40 tarybos narių už vicemero atleidimą balsavo 38 nariai, 2 tarybos nariai balsavime nedalyvavo.

REKLAMA

Atleistam vicemerui K. Kriščiūnui savivaldybės administracija turės sumokėti kompensaciją už nepanaudotas kasmetines atostogas.

Jungtinės socialdemokratų ir nepartinių frakcijos miesto taryboje vadovė, Lietuvos socialdemokratų partijos Kauno skyriaus pirmininkė Orinta Leiputė viešai perskaitė pareiškimą apie tai, kad „frakcijos nariai niekada netoleravo ir ateityje netoleruos jokių įstatymų pažeidimų, asmenų, darančių bet kokio pobūdžio nusikaltimus“.

REKLAMA
REKLAMA

Patvirtindama, kad socialdemokratai nežada trauktis iš valdančiosios koalicijos, frakcija pareiškia, jog „aktyviai rėmė ir rems savivaldybės institucijų, valstybės ir teisėsaugos institucijų darbą, kovojant su bet kokiu nusikalstamumu“.

Sausio 16 d. Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai sulaikė frakcijos narį, miesto savivaldybės vicemerą K. Kriščiūną ir pareiškė jam įtarimus dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba.

„Šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas, todėl, kad jam nepakenktume ir nebūtų pažeista nekaltumo prezumpcija, frakcija susilaiko nuo bet kokių įtariamojo veiksmų viešo vertinimo ir komentavimo“, – sakoma socialdemokratų pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų